• hiç anime izlememiş, hatta animenin ne olduğunu dahi bilmeyen birini anime hastası yapmak için ideal seçim. şüphesiz ki başyapıt.
  • "neden" ve "nasil"larin aciklanmasini surekli erteleyerek, baslarda yapilan bir atraksiyonun nedenini veya nasilini taa en sonlarda verebilen dramatik anime.
  • başından itibaren knives ın fikirlerini savunduğum sonunu biraz mal bulduğum çizgi dizi. ama bu durumun trigun ın şimdiye kadar izlediğim en iyi anime olduğu gerçeğini etkilemedi.
  • sonu biraz havada kalmış anime.
    vash the stampede ile abel nightroad benzerliği gözlerden kaçmamaktadır.
  • olduk olmadık yerde çıkan kocaman yeşil gözlü kedinin adı kuroneko kukan imiş. diziye rin tin tinayarında olmasa da komiklik katar.
  • yapacak bir şey bulunamadığında can sıkıntısına bire bir iyi gelen, çok eğlenceli anime dizisi. hikayenin geçtiği dünya da, yan karakterler de gayet özgün ve orjinaldir, yaklaşık 16 bölüm boyunca sadece komedi dizisi gibi gözükse de, hikaye 17. bölümde gayet ciddi bir hal alıyor ama komedi unsurlarından kesinlikle vaz geçmeyip daha bir keyifli hale geliyor. animeye hangi diziyle başlarım? sorusuna cowboy beboptan sonra verilebilecek en iyi cevaplardan biri, ayrıca internette bazı müzik grubu ve anime fanları tarafından yapılmış klipler aranıldığında naruto ile beraber en çok klip konusu olarak kullanılan animelerden biridir.
  • vash'ın knives'le son karşılaşmasından sonra gülecek yer bulamadığım, oturup ağladığım* anime.
    ayrıca caponların yabancı kelimelerin sonuna "u" harfi eklemesinden ötürü kahramanımızın ismi "vaşşidu stampidu" olarak hatırlanagelir.
  • japonların sessiz harf ile biten kelimelerin sonuna bir de sesli harf ekledikleri aşikar. ancak yazarı, yaratıcısı* da japon olan bu yapımda neden söyleyemedikleri kelimeleri isim olarak çokca tercih etmişler anlamak mümkün değil.
    şöylesi ilginç bir örnek var dizide:

    vash'in peşindeki ödül avcılarından birinin ismi ruth loose'dur(http://www.theotaku.com/…ures/trigun01/image_13.jpg). ancak japonca'da "l" sesi "r" olarak telaffuz edildiğinden ve sessizle biten kelimenin sonuna bir sesli eklendiğinden (ki bu konuda verebileceğimiz en iyi örnek her iki telaffuz olayını da kapsayan "istanburu"* kelimesi olacaktır), bu karakterin ismi "rusu rusu" oluvermiştir...
    el insaf. madem dilinizde böyle bir telaffuz gerekliliği var, neden bu ismi seçersiniz ki?
  • yeni animelerden biri.. (bkz: vash the stampede)
  • bir karakter hem nasıl bu kadar şabalak hem nasıl bu kadar cool olabilirin cevaplarından biri olan vash the stampede' yi barındıran yönetmeni satoshi nishimura olan gözden kaçmaması gereken eğlenceli anime serisi.
    çoğu bölümde insanı gülmekten kırıp geçirecek potansiyele sahip ki bölümler ilerledikçe kurgu geliştikçe iyice tadından yenmez oluyor. vash' ı izlemesi çok keyifli aynı zamanda hüzün verici. kendine has tavrı, bakış açısı ve karizmasıyla serideki favorim mr priest ya da nicholas d wolfwood ile de müthiş bir ikili oluşturduklarını düşünmekteyim. dörtlünün diğer iki elemanını oluşturan merly ve milly ikilisinden milly' nin öyküye daha fazla katkısı vardır sanırım. (neden karaktere meryl adını koyarsın ki? vaşş dı stampidoo denmesi tamam sevimli geliyorda meryl bir süre sonra kabusa dönüyor)
    hem eğlendiren hem sorgulamalar yapan, izlenmesi gereken animelerden bir tanesi.
hesabın var mı? giriş yap