4 entry daha
  • her türlü yemek içerisinde kullanılabilecek ve kemik erimesine mani olmak/yavaşlatmak için oldukça leziz bir tarifi şöyledir.

    büyükçe bir kemik (tercihen ilikli) 5 litre suya konur. (tabi önceden 1 saat kadar soğuk suda bekletmekte fayda var, içindeki kanın tamamen temizlenmesi için.) suyun içine 1 avuç elma kabuğu, 1 avuç ayva kabuğu, 1-2 ince dilim kök zencefil ve en önemlisi 6 çorba kaşığı elma sirkesi konur.
    o büyük tencere ocağa oturtulur, 1 taşım kaynadıktan sonra ağzı sıkıca kapatılıp, kısık ateşte 6 saat pişirilir. altı kapatıldıktan sonra serin bir yerde 1 gece dinlendirilir. ertesi sabah üzerinde biriken yağı alınıp atılır, süzülür ve küçük poşetlere konarak buzlukta saklanır. çorba, pilav, bakliyat, her tür tencere yemeğinde rahatlıkla kullanılır, şahane tat verir.

    içerisine eklenen elma sirkesi kemiğin üzerindeki kalsiyumun suya geçmesini sağladığı için kemik gelişimi devam eden çocuklar ve ergenler için, kemik erimesinden muzdarip yaşlılar için, kullandığı ilaçlar dolayısıyla osteoporoz riski taşıyan veya her hangi bir kırığını iyileştirmeye çalışan hastalar için müthiş bir kalsiyum deposudur.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap