• sırf gemiciki satsan yarısını karşılarsın. o yüzden fazla dert etmeye gerek yok.
  • vergisi olmadığı için bize yol, su, elektrik ya da modern ordu binaları olarak dönmeyecek paradır.
  • yenmeyen paradır. orduevlerinde her şeyi yiyebilirsin ama sadece para yiyemezsin. orada asker çocukları harçlıklarını bile yiyemiyorlar. ye ye bitmiyor. o derece yani.

    üstüne alınan edit : işbu entryde kötüleme ya da övme amacı güdülmemiştir. anlatılmak istenen sadece ucuz olduğudur. ayrıca, inceden gıcık olunan tüm ordu, öğretmen, polis vs. evlerinde konaklama ve yeme içmenin bu kadar ucuz olmasıdır. kamu kurumu mensubu kişilerin bu memlekte benden daha fazla katkıda bulunmadığını düşünen biri olarak aynı imkanlardan faydalanamamanın kıskançlığıdır sadece.

    uyarılardan sonra son edit : öğretmenevleri vs. o kadar ucuz değilmiş. o halde bu entry bilgisizlik sonucu oluşmuş değersiz bir entry oluyor. ama ben yine de kamu kurumu mensuplarının sosyal imkanlarını kıskanmaktayım.
  • bazılarının orduevlerinde insanların yediğinin içtiğinin parasını vere-yazıyormuş, karşılığında ise fişini ala-yazıyormuş gibi göstererek demagojinin ne kadar başarısız yapılabileceğini örneklendirdiği "mevzu".

    (bkz: atma ziya)
  • orduevleri gibi tesisler için subay ve astsubayların maaşından zorunlu kesinti yapılır. kira ve çalışan masrafı da olmadığından fiyatlar ucuzdur ve bu insanlar idare edecek kadar maaş alırlar.

    edit: embesil arkadaşlarım militarist değilim korkmayın ordu diye birşey olmasa da sorun değil benim için fakat sanki askere çok ulvi şeyler yaptırıyormuş gibi orduevlerinde çalışıyorlar hühühü diye ağlamaya hacet yok... onu yapmazsa mıntıka temizliği yapacak, arazide koşacak, kullanılmayan bir aracın önünde nöbet bekleyecek... daha mı manalı geldi size? askerlikte kendini ezdiren ezik tiplerin nereye saldıracağını bilememesi yüzünden götlerinden rastgele ateş fışkırtmaları sebebiyle oluyor bunlar. yok albay'ın kızı, yok orduevi... uludağ sözlüğe çevirmeyin burayı.
  • orduevleri sosyal tesislerdir. ülkenin doğusunda da, batısında da türk silahlı kuvvetleri personelinin ve ailelerinin hizmetindedir. hiç bir şey "sudan ucuza" değildir, çok ama çok düşük kar oranıyla satılır. orduevinde bir şeyin "ulan o kadarda ucuza olur mu lan, 100 tane yerim ben allah be" seviyesinde ucuz olduğunu düşünüyorsanız bilin ki, o ürünün maliyeti o'dur ve siz dışarıda kazıklanıyorsunuzdur.

    yapılan yemeğin/hizmetin bedeli, içeriklerinin maliyeti kalem kalem hesaplanarak belirlenir.

    sadece orduevlerinde değil, lojmanlarda ki sosyal tesislerde de benzer fiyat politikası görülebilir. evet orduevleri düzenlidir, temizdir vs ama "5 yıldızlı otel" demek komiktir.

    şimdi peki ya sen,
    subayına kıytırık de, "çok para alıyolar minakoyyum" de, ondan sonra da "baskın sırasında orduevlerinde neler oluyordu neler" de.. sanki o karakolda türk silahlı kuvvetleri mensupları görev yapmıyor.. o subaylar, astsubaylar olmasa, sanki oradaki karakola gidip sen bekleyeceksin vatanı. orada bekleyen askeri eğiten de subay, onunla beraber bekleyende,..

    trollük yapmak ta bir yere kadar,..
  • ordu evlerinde yenen parayı savunmak için afedersiniz geri zekalı olmak gerekir.

    bu ordu evlerinde çalışan insanların %80'i "askere alınmış ereklerdir ve bedavaya çalışırlar"

    bu örnek yetmedi mi?

    personelinin %80' bedavaya çalıştırılan bir işletme türkiye üzerinde yoktur.

    bu da mı yetmedi?

    öğretmenevi, karayolları evi, bok ve püsür evi gibi bir ton sosyal tesis vardır türkiye üzerinde, lakin buralarda çalışan "her" kişi "maaş" alır. buralarda çalışıp da maaş alan insanların en düşük ücreti "asgari ücrettir".

    şu anda bir asker kaç para maaş alıyor? 35 lira mı, yoksa 50 lira mı? peki ordu evlerinde garsonluk, çaycılık, temizcilik veya aşçılık yapan askerler ne kadar para alıyor?

    bu saçmalığı savunanın aklına şaşarım. vatan millet için diyorsa beynine sıçarım.

    adam olun, bu insanların ve vatanınızın hakkını savunun.

    ben dışarıda "herhangi bir yerde" çorbayı 3 liraya içiyorum. tüm türkiyede çorba fiyatı bu. ordu evinde bu çorba 75 kuruşa satıldığında ne oluyor? eleman bedava lan geri zekalı. eleman bedava olduğu için sen bunun maliyetini 65 kuruş sanıp 75 liraya "ordu kar ediyor" sanıyorsun.

    embesil arkadaşım; ülkemizde en kötü garson asgari ücretle, yani 600 küsür lira maaşla çalışıyor. sen ordu evinde "garson asker"i kaç lira maaşla çalıştırıyorsun?

    ya da, bugün ortalama bir aşçı aylık ortalama 1.800-2.500 lira para alır. bu parayı alan iyi değil, ortalama bir aşçıdır. senin ordu evinde aşçılar ne kadar maaş alıyor?

    sen salaksın oğlum. bizi kazıklanıyor sanıyorsun. ama biz kazıklanmıyoruz, insanlar yediğimiz yemekten para kazanıp ailelerini geçindiriyorlar.

    götün yiyorsa de ki; ben sizi orduya çalışan olarak alacağım, aldığın para ile "geride bıraktıklarını" geçindirebileceksin.

    bunu diyemiyorsan sus. çünkü ben orduda subaya, generale ona buna hizmet edip asgari ücretle çalışmaya razıyım. ama sen bunu yapamazsın, orduda bedavaya hizmet vermemi vatan borcu zannedersin.

    ordu evinde çalışmak vatana hizmek demek değil. askere alınan insan savaşır vatanı için. nöbet tutar, ülkede terör varsa onunla meşgul olur, ülkesini savunur.

    askerik vatan hizmetidir. ülkemizde yoğun bir terör saldırısı var. askere giden adam terörle mücade etmelidir. ordu evinde hizmetli olmamalıdır.

    ordu evinde bedavaya (veya 50 lira maaşa) asker çalıştırmayı savunanın beyni yoktur.
  • en yakın arkadaşım bir orduevinde askerlik görevini tamamlayalı 1 yıl olmadı.

    odtü mezunu falan diye bunu orduevi lokantasına kasadan, alım satımdan falan sorumlu diye oturtmuşlar. birinci ağızdan, doğrulukları üzerine şerefimi koyduğum, anlattıklarını aktarıyorum:

    "bir gün paşalardan biri kalabalık bir arkadaş grubuyla yemeğe geldi. saatlerce yediler içtiler. gelen giden mezenin haddi hesabı yoktu. kalkarlarken hesabı götürdüm. paşa hesabı görüp bana saydırmaya başladı: 'siz arkada yiyip bunları bize kaktırmaya çalışıyorsunuz şerefsizler. bunu ödemem, bunu da ödemem, bunu da ödemem.' adam yediklerinin yarısının üstünü çizip geri kalanı için ödeme yaptı, üstüne de saydı sövdü ve gitti. kimisi de var ki zaten hesap ödemek nedir bilmez. işin boktan tarafı her ayın sonunda oradaki görevli askerlerden ve de benden hesap sorarlar. 'şu kadar kasa açığı var, ödeyin' diye."

    "mesela emekli paşaların hanımları gelirdi. hani şu ergenekonda falan gördüklerimiz. bir keresinde asker, paşa eşlerinden birinin meyve suyunu biraz geç götürdü diye o kadın, o askerin ağzına öyle bir sıçtı ki anlatamam. çocuğun ne haysiyeti kaldı, ne karakteri kaldı"

    çekirdek ailesinde astsubay bulunduran bir sözlük yazarı olarak kapanmalarını canı gönülden istediğim sömürühanelerde yenen paralardır. yiyenlerin de bi taraflarında kalır umarım.

    eklenti 1: orduevlerinin kapanmasıyla terör son bulmaz. aslında kapatmak yerine maaşlı çalışan almak daha mantıklıdır. buradaki asıl mesele, sırf silaha sahip oldukları için birtakım insana bedava kölelik yapmaktır. evet çalışmak da değil, köleliktir bu. başka hiçbir "işyeri"nde garsona emir yetkisine sahip değilsiniz çünkü. üstelik bunun için komutan olmanıza da gerek yoktur. komutan eşi olarak da istediğinizi yapabilirsiniz.

    eklenti 2: başka yerlerde para yenmesi burada yenen parayı meşru kılmaz.
hesabın var mı? giriş yap