9 entry daha
  • en yakın arkadaşım bir orduevinde askerlik görevini tamamlayalı 1 yıl olmadı.

    odtü mezunu falan diye bunu orduevi lokantasına kasadan, alım satımdan falan sorumlu diye oturtmuşlar. birinci ağızdan, doğrulukları üzerine şerefimi koyduğum, anlattıklarını aktarıyorum:

    "bir gün paşalardan biri kalabalık bir arkadaş grubuyla yemeğe geldi. saatlerce yediler içtiler. gelen giden mezenin haddi hesabı yoktu. kalkarlarken hesabı götürdüm. paşa hesabı görüp bana saydırmaya başladı: 'siz arkada yiyip bunları bize kaktırmaya çalışıyorsunuz şerefsizler. bunu ödemem, bunu da ödemem, bunu da ödemem.' adam yediklerinin yarısının üstünü çizip geri kalanı için ödeme yaptı, üstüne de saydı sövdü ve gitti. kimisi de var ki zaten hesap ödemek nedir bilmez. işin boktan tarafı her ayın sonunda oradaki görevli askerlerden ve de benden hesap sorarlar. 'şu kadar kasa açığı var, ödeyin' diye."

    "mesela emekli paşaların hanımları gelirdi. hani şu ergenekonda falan gördüklerimiz. bir keresinde asker, paşa eşlerinden birinin meyve suyunu biraz geç götürdü diye o kadın, o askerin ağzına öyle bir sıçtı ki anlatamam. çocuğun ne haysiyeti kaldı, ne karakteri kaldı"

    çekirdek ailesinde astsubay bulunduran bir sözlük yazarı olarak kapanmalarını canı gönülden istediğim sömürühanelerde yenen paralardır. yiyenlerin de bi taraflarında kalır umarım.

    eklenti 1: orduevlerinin kapanmasıyla terör son bulmaz. aslında kapatmak yerine maaşlı çalışan almak daha mantıklıdır. buradaki asıl mesele, sırf silaha sahip oldukları için birtakım insana bedava kölelik yapmaktır. evet çalışmak da değil, köleliktir bu. başka hiçbir "işyeri"nde garsona emir yetkisine sahip değilsiniz çünkü. üstelik bunun için komutan olmanıza da gerek yoktur. komutan eşi olarak da istediğinizi yapabilirsiniz.

    eklenti 2: başka yerlerde para yenmesi burada yenen parayı meşru kılmaz.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap