6 entry daha
  • ordu evlerinde yenen parayı savunmak için afedersiniz geri zekalı olmak gerekir.

    bu ordu evlerinde çalışan insanların %80'i "askere alınmış ereklerdir ve bedavaya çalışırlar"

    bu örnek yetmedi mi?

    personelinin %80' bedavaya çalıştırılan bir işletme türkiye üzerinde yoktur.

    bu da mı yetmedi?

    öğretmenevi, karayolları evi, bok ve püsür evi gibi bir ton sosyal tesis vardır türkiye üzerinde, lakin buralarda çalışan "her" kişi "maaş" alır. buralarda çalışıp da maaş alan insanların en düşük ücreti "asgari ücrettir".

    şu anda bir asker kaç para maaş alıyor? 35 lira mı, yoksa 50 lira mı? peki ordu evlerinde garsonluk, çaycılık, temizcilik veya aşçılık yapan askerler ne kadar para alıyor?

    bu saçmalığı savunanın aklına şaşarım. vatan millet için diyorsa beynine sıçarım.

    adam olun, bu insanların ve vatanınızın hakkını savunun.

    ben dışarıda "herhangi bir yerde" çorbayı 3 liraya içiyorum. tüm türkiyede çorba fiyatı bu. ordu evinde bu çorba 75 kuruşa satıldığında ne oluyor? eleman bedava lan geri zekalı. eleman bedava olduğu için sen bunun maliyetini 65 kuruş sanıp 75 liraya "ordu kar ediyor" sanıyorsun.

    embesil arkadaşım; ülkemizde en kötü garson asgari ücretle, yani 600 küsür lira maaşla çalışıyor. sen ordu evinde "garson asker"i kaç lira maaşla çalıştırıyorsun?

    ya da, bugün ortalama bir aşçı aylık ortalama 1.800-2.500 lira para alır. bu parayı alan iyi değil, ortalama bir aşçıdır. senin ordu evinde aşçılar ne kadar maaş alıyor?

    sen salaksın oğlum. bizi kazıklanıyor sanıyorsun. ama biz kazıklanmıyoruz, insanlar yediğimiz yemekten para kazanıp ailelerini geçindiriyorlar.

    götün yiyorsa de ki; ben sizi orduya çalışan olarak alacağım, aldığın para ile "geride bıraktıklarını" geçindirebileceksin.

    bunu diyemiyorsan sus. çünkü ben orduda subaya, generale ona buna hizmet edip asgari ücretle çalışmaya razıyım. ama sen bunu yapamazsın, orduda bedavaya hizmet vermemi vatan borcu zannedersin.

    ordu evinde çalışmak vatana hizmek demek değil. askere alınan insan savaşır vatanı için. nöbet tutar, ülkede terör varsa onunla meşgul olur, ülkesini savunur.

    askerik vatan hizmetidir. ülkemizde yoğun bir terör saldırısı var. askere giden adam terörle mücade etmelidir. ordu evinde hizmetli olmamalıdır.

    ordu evinde bedavaya (veya 50 lira maaşa) asker çalıştırmayı savunanın beyni yoktur.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap