47 entry daha
  • hakemin verdiği kararlara göre, futbolcuların hakeme omuz atma, çemkirme, alkışlama gibi hareketlerde bulunma hakkının olduğunu öğrendiğim maç. sanırım fifa bu kararı 2009-2010 sezonunda yürürlüğe soktu. yok eğer daha önceden de böyle bir karar varsa, 2002 dünya kupasında brezilya-türkiye maçında türk futbolcular, ceza sahası dışındaki pozisyona penaltı veren hakemin kafasını gözünü yarma haklarını niye kullanmadılar bilmiyorum.yada anelka'nın elle attığı gol sonrası konyasporlu futbolcular hakemi neden yumuruklamadılar anlamış değilim.

    ayrıca 1996-2000 yılları arasındaki galatasaray kadrosunun hakemlere omuz ata ata şampiyon olduğunu düşünen yazarlarların var olduğunuda öğretmiştir. aslında doğru nede olsa hagili, ümitli, hakanlı, taffarelli,bülentli bir kadronun 4 sene türkiye gibi büyük bir futbol ülkesi olan ve über bir lige sahip ülkede ligi 4 sene domine etmesi imkansız. zaten o kadro 4. senesinde finali uefa ve süper kupayı arsenal ve r.madrid'i yenerek almadı. o kadrodaki türk oyuncuların temelini oluşturduğu milli takım neredeyse yarım yüzyıl sonra (48 yıl) dünya kupasına katılıp yarı final oynamadı.

    aynı oyuncular uefa kupasında da aynı hareketleri hakemlere yapsında (hakemin verdiği kararlar farketmez) bakalım fifa gerçektende futbolculara omuz atma, el kol hareketleri yapma konusunda fikrini değiştirmiş mi, yoksa bu kural sadece tsl için mi geçerli anlarız.

    (bkz: kötüleneceğini bile bile entry girmek)
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap