16 entry daha
  • çok değişik mutluluk verici bi heyecanmış. 9 ay önce ilk haber aldığımızdan bile değişik. kuzenlerin çocukları olduğunda hissettiğinden de değişik, çok farklı çok güzel.

    "ben ne yapıcam şimdi baba?" diyordu abim ilk aramasında. "evin taksitleri, karım işi bırakacak, ne yapıcam ben?" babam klasik teskin edici cümlelerle geçiştirdi, yatıştırdı. sonra bekleme dönemi başladı.

    her konusu açıldığında, daha dün tekme tokat kavga ettiğim -ki genelde dayak yiyen ben olurdum- abimin çocuğu hakkında konuşurken insanlar, suratıma istemsiz bi gülümseme iniyordu.

    eşe dosta tatlı yedirirken "bu ne için" diye soranlara ilk haftadan beri "abimin oğlunun tatlısı" diyordum. bir histi, sanki kız olma ihtimali yoktu benim için. ilk yeğenim erkek olacaktı. ablam için de her zaman ilk çocuğunun kız olacağını hissediyorum, ilginç. ailesi çocuğun cinsiyetini öğrenmek istemediklerini doktora bildirdiklerinden, henüz bilen yoktu.

    herneyse süre doldu, 9 ay 10 gün geçti, 15 gün geçti doğum sancıları bir türlü gelmiyordu.

    "doğurmaktan vazgeçti senin yenge" herhalde bölümünü de atlattıktan sonra doktorlar suni sancı vermiş haberi geldi bugün.

    yerel saatle 09:00'dan itibaren pause olduk. 11:00'da aradık bekleyiş sürüyormuş, 13:00'da arandık bekleyiş sürüyor. 15:00 , 17:00 periyodik olarak her iki saatte bir telefonla kontrol sürüyordu.

    ve nihayet 20:40 gibi güzel haber geldi. annemin içi gülen gözlerinde gözyaşlarını gördüm. "babaanne" diye bağırdım. babamın mutluluktan ağzı kapanmıyordu.abim aradı, heyecandan konuşamıyor herif.

    resmen amca oldum bugün. herkes gelip "yaşlandın olm" dedi ama ben sanki gençleştim. uzun zaman oldu bu kadar mutlu bi haber almayalı. tv kumandası için kavga ettiğimiz, arabayı kaçırıp bana kullanmayı öğreten, ilk biramı içtiğim, maaşının bi kısmını direkt benim hesabıma aktaran, çok uzaklara gitse de her daim yanımda olmaya çalışan adamın oğlu doğdu bugün. benim de oğlum. elinden tutup bakkala götürme isteğim var nedensiz, sanki bakkala götürüp şeker, cips, top falan almadan amca olmayacakmışım gibi.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap