• tmmob ankara odası genel sekreteri. biz kendisini daha çok kural tanımayanların ankara'da yaptığı kentsel kıyımlara karşı verdiği mücadele ile tanıyoruz. atatürk orman çiftliği arazisine yapılan başbakanlık binasına karşı hukuk çerçevesinde mücadele etmekte -ancak hukuk çerçevesinde kaldığı için olsa gerek pek bir sonuç alamamaktadır.
    (bkz: açılışını da yapacağım içine de girip oturacağım)

    armada karşısındaki meşhur demir kafes konusunda da sürekli davalar açtıklarını ancak her dava açıldığında dava konusu planın değiştirilerek davanın konusuz kaldığını ifade etmiştir. yine kendi ifadesine göre, şu aralar son demirleri kaldırılmakta olan demir kafes alanına yetmiş katlı bir bina yapılacaktır.
  • ankara mimarlar odasi baskani.

    bir mimari, basbakanlik yeni binasi insaatinin mimarini, meslekten men etmek icin ugrasan baskici ve fasist goruslu kisi.

    http://www.milliyet.com.tr/…-binasi-gundem-1886070/

    (bkz: #42934992)

    --- spoiler ---

    bir muhendis olarak hicbir yararini gormedigim olusum.

    hukumet ve siyasileri elestiriler. (sadece akp degil, oncesinde de elestirirlerdi). dunyada boyle bizde boyle degil gibi. ben dunyadaki bircok benzer kurumun calismalarini gordum. madde madde elestiriler,

    - bir proje onayi icin, gecen seneye kadar uye olmak, aidat odemek, proje basina para odemeniz gerekirdi. paralar iyi geliyordu yani.
    - depremler oldu, siyasiler suclu idi. bu projelere onay veren tmmob ise siyasileri sucladi. yarrak kafali olan ben ise sunu hic cozemedim, yahu bu tmmob butun projelere onay veriyor, bunlar neden sorumlu degil.
    - sonra bu tmmob, yasal yonetmelikler, isci guvenligi, insaat guvenligi, kalite vb. konusunda siyasileri suclar. depremde yikilan binaya onay verdik ama sor bak neden, yonetmelikler oyle, biz ne yapalim derler. peki dunyadaki tum gelismis ulkelerin benzer kurumlari yonetmelikleri degistirmek, gelistirmek icin standart belirler, siz kac tane standart yazdiniz bu zamana kadar ?

    - yani sikayet eder, uyelerinden zorla para toplar -uye olmazsan is yapamazdin- sonra da gelen giden kagida imza bas, bina yikilirsa ama yonetmelik de, sucu siyasete at, uyelerine egitim vb. hicbirsey verme sonra da laf.

    asagida mimarlar odasi ankara baskaninin bir basvurusu var. bir mimar, yeni basbakanlik binasinin mimari, bu projede calistigi icin, meslekten men edilmesi icin basvuru yapmis ankara mimarlar odasi baskani.

    http://www.milliyet.com.tr/…-binasi-gundem-1886070/

    baski ve fasizmin bir ornegi.
    --- spoiler ---
  • candan, ak tire saray'la alaturka tuvalet taşı arasında benzerlik kurduğu bir açıklamasında, ”cumhurbaşkanı bir uçağa ya da helikoptere binip kaçak saraya yukarıdan bakması halinde mimari formunun alaturka tuvalet taşına benzediğini görecektir” demiş.

    .

    kaynak

    .
  • melih gökçek tarafından dava acilmis ankara mimarlar odası başkanı. birbirlerine paralelci diye ithamlarda bulunan, ankarayi parsel parsel satmakla suçlayan belediye başkanı ve milletvekili kavgasından sonra açılan ilk dava ne yazık ki birbirlerine karşı değil de hakaret ettiği söyleyerek sayın başkanımıza açılmıştır. açıklamalarında bülent arınç'ın tanığı olduğunu ve tanık olarak çağıracağını ifade etmiştir.
  • mimarlar odasının işlerinden birinin de

    "bazı fotoğrafları piksel piksel inceleyip dekor fiyatı analiz etmek"

    olduğunu gösteren kişi.
  • piksel piksel inceleyerek maliyet çıkarma ana bilim dalı başkanıdır aynı zamanda.

    yanlız ilginç de bir takıntısı var bu hanımın. altın klozet lafları ondan mı çıktı bilmiyorum ama, saray'da makama göre klozet var, demeci olsun; uçaktan baktığınızda saray alaturka tuvalet taşına benziyor, demeci olsun kendisine ait bu kesin. yani kılavuzluk yapmaya çalıştığı her konu aynı noktada birleşiyor gibi. ben bi b.k anlamadım şahsen.
  • "çıkmışlar, 1000 odalı saray! ne 1000 odası yea... 1150 küsur oda var!" şeklindeki bir savunmayı hararetle alkışlayan canlı türünün ekşi sözlük'teki uzantılarınca, ak-sarayla ilgili onlarca iddiasından bir-ikisi çürütülünce hepsi çürütülmüş sayılan (bkz: onlar çürütülünce biz de çürütülmüş sayıldık)* sivil toplum örgütü yöneticisi.

    kendisinin gazi üniversitesi mühendislik mimarlık fakültesi, benimse ankara siyasal öğrencisi olduğumuz ve 1980'lerin ikinci yarısına denk gelen öğrencilik yıllarımdan tanıdığım, dönemin cılız ama etkili sol öğrenci hareketinin öncü öğrencilerinden biriydi. fakültesindeki öğrenci derneğinin başkanı veya yönetim kurulu üyesi filandı diye hatırlıyorum. 1988'de öğrenci temsilcileri olarak tbmm'ye gittiğimizde (meclis kapısına kadar polis tarafından kovalanıp kapıda bekleyen shp sol kanat vekillerince [ahmet türk, arif sağ vd] içeriye sokulduktan sonra akşam trt haberlerinde "meclisin bugün misafirleri vardı" şirinliğinde bir haberle parti gruplarının toplantı salonlarında ağırlanırken görüntülerimizin yayınlandığı gün) o da vardı diye hatırlıyorum.

    gazi üniversitesi'nin ilk harfini n ile değiştirip telaffuz ettiğimiz zamanlardı. şimdi farklı mıdır, sanmıyorum gerçi. bu kız o yılların karanlığında o okulda solculuk yapmış bir kız. ha çok istiyorsanız tabii mücadelenizi yapın ona karşı ama ben söylemiş olayım, fazla da ümitlenmeyin.
  • akp'nin sonunu getiren ve daha da getirecek olan şatafatın kamuoyuna duyurulmasında simge olmuş mimar. bu sebeple de yandaş gazetelerin küresel cihatçı teröristlere destek vermekle birlikte iki ana konusundan biri.
  • yaptıklarına göre öveni de, yereni de az, çok az. sembolik önemine bir şey demem ama gezi için neler yaşandı. türkiye'nin yüz karası, ülkeyi dünya basınına maskara etmiş, erdoğan'ın diktatörlük hevesinin en somut yapıtı, hukuk tanımazlığın en büyük örneği, ankara'nın mimari dokusuna, atatürk'ün mirasına en büyük saldırı, israfın, zevksizliğin, görmemişliğin zirvesi kaçak saray'a karşı mücadelede en ön safta yer alan, yılmayan, korkmayan, vazgeçmeyen, boyun eğmeyen ve her şeyi hukuk zemininde yapan, konunun sürekli ülke gündeminde kalmasını sağlayan bu büyük insanı tarih yazacak, tarih!

    en güçlü, en kibirli, en şaşalı zamanında, kendinden başka güç tanımayan erdoğan'a hukuk savaşı açmış bu kişi.

    uyuyor muyuz geziciler, uyuyor musunuz ak-troller? siz gayretkeş yandaş basın, siz bile bu kişiye karşı görevinizi tamı tamına yerine getirebilmiş değilsiniz!

    sahip çıkacak olan sahip çıksın, geri kalanı da elinden geleni ardına koymasın! ağa babanızdan korkmayan sizden mi korkacak?

    düzenleme: şimdi çıkıp "koruma istemiş" dersiniz. e, ben "yerin" dedim, onlar tehdit etmişler. ardına tüm devleti almış erdoğan 1000 korumayla dolaşacak, böylesine korkacak, bir grup arkadaşıyla tüm muktedirleri karşısına almış bir insan korkmayacak. bu güne kadar korumasız gezmiş, korkmamış ya siz ona bakın. hem hukuku çiğneyenlerin korkması doğal, hukuku savunanların korkmasında problem var. yani, problem yokmuş, ak-troller sayesinde problem olmuş.
  • şu sırının gızının düğününün maliyetini de bir açıklasa da kamuoyu rahatlasa, organizasyon maliyet uzmanı.
hesabın var mı? giriş yap