205 entry daha
  • bir muhendis olarak hicbir yararini gormedigim olusum.

    hukumet ve siyasileri elestiriler. (sadece akp degil, oncesinde de elestirirlerdi). dunyada boyle bizde boyle degil gibi. ben dunyadaki bircok benzer kurumun calismalarini gordum. madde madde elestiriler,

    - bir proje onayi icin, gecen seneye kadar uye olmak, aidat odemek, proje basina para odemeniz gerekirdi. paralar iyi geliyordu yani.
    - depremler oldu, siyasiler suclu idi. bu projelere onay veren tmmob ise siyasileri sucladi. yarrak kafali olan ben ise sunu hic cozemedim, yahu bu tmmob butun projelere onay veriyor, bunlar neden sorumlu degil.
    - sonra bu tmmob, yasal yonetmelikler, isci guvenligi, insaat guvenligi, kalite vb. konusunda siyasileri suclar. depremde yikilan binaya onay verdik ama sor bak neden, yonetmelikler oyle, biz ne yapalim derler. peki dunyadaki tum gelismis ulkelerin benzer kurumlari yonetmelikleri degistirmek, gelistirmek icin standart belirler, siz kac tane standart yazdiniz bu zamana kadar ?

    - yani sikayet eder, uyelerinden zorla para toplar -uye olmazsan is yapamazdin- sonra da gelen giden kagida imza bas, bina yikilirsa ama yonetmelik de, sucu siyasete at, uyelerine egitim vb. hicbirsey verme sonra da laf.

    asagida mimarlar odasi ankara baskaninin bir basvurusu var. bir mimar, yeni basbakanlik binasinin mimari, bu projede calistigi icin, meslekten men edilmesi icin basvuru yapmis ankara mimarlar odasi baskani.

    http://www.milliyet.com.tr/…-binasi-gundem-1886070/

    baski ve fasizmin bir ornegi.
148 entry daha
hesabın var mı? giriş yap