• http://www.microsoft.com/en-us/news/ceo/index.html

    adresinden kendisinin microsoft'un ceo'su olduğu haberini okuyabilirsiniz.

    ha bu arada, 22 senedir ms'de çalışıyormuş. yani büyük ihtimalle kendisinin yazdığı bir kodu hayatınızın bir noktasında bir yerde kullandınız... küfür ettiğimiz adamlardan birisi yani bu. ilginç.
  • kendisiyle basbasa yarim saat gorusmuslugum vardir. ilerde ceo olursa guzel prim yapma planlarim var.
  • kendine import edecek star ceo bulamayan microsoftun belirsizliğe karşı kurul çözümü.

    beni ceo yapacaklar diye şirketini bağırta bağırta satan eski nokia ceo'suna da çok güzel kapak olmuştur bu. hiç sevmezdim pezevengi. sikti attı yılların nokiasını. işte bunlar bizans oyunu hep..
  • türkiye'ye gelişi microsoft türkiye tarafından hiçbir şekilde duyurulmamış, sadece belirli bir öğrenci ve kulüp kitlesine duyuru yapılmıştır. ak kadrolar tarafından doldurulan ak parti etkinliği sanki, kendisinin de bu durumdan haberdar olduğunu sanmıyorum.
  • geldiğinden beri, kısa sürede başarı yakalayamamış tüm projeler sonlanıyor.

    (bkz: microsoft edge)
    (bkz: microsoft band)
    (bkz: windows 10 mobile)
    (bkz: xbox music)
    (bkz: groove music)

    abd'deki bir takım microsoft fanboyları bu sebeple kendisini "korkak bir beta male" olmakla suçlasa da, bence gayet mantıklı adımlar atıldı.

    - microsoft edge'e doğru düzgün eklenti desteği gelmedi. chrome ve firefox varken microsoft'un yeni tarayıcısı bir türlü sevilmedi. netflix'in 4k izlenebildiği tek tarayıcı olması da fayda etmedi, insanlar edge'i sadece pdf okuyucu olarak kullandı. microsoft, edge'i chromium altyapısına geçirerek bir nevi geliştiricilerin ayağına gitti.

    - microsoft band abd koşullarına göre güzel bir üründü, ama satya bey'in önderliğindeki şirket, kazanamayacağı bir yarışa girmek istememiş olabilir. ikinci bir windows phone vakası yaşanma riski vardı.

    - mobil platform, belki de firmanın bu sabırsızlığının temel sebebidir. yıllarca uğraştılar, çabaladılar, ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama olmadı. olmayınca olmuyor. geliştiricilere kendinizi sevdirmedikçe eksikler kapanmıyor. ios ve android tüm piyasayı ele geçirmişken, amatörler ve bir takım bağımsız geliştiriciler dışında kimse windows 10 mobile'a zaman ve kaynak ayırmadı. nadella'nın gelişinden sonra kısa bir süre içinde fişi çekildi.

    - spotify, itunes store, apple music gibi rakipler varken müzik piyasasına girmek en başından beri deliceydi. xbox music ve groove music'le zaman harcamaları bile kabahatti zaten. microsoft'un bu kulvardaki rakiplerinden farklı olarak vadetebildiği tek bir şey bile yoktu ve bu servisler sadece abd'de kullanıma açıktı.

    apple benzeri bir yoldan giderek, kullanıcıları kendi ekosistemleri içinde tutmaya çalıştılar, ancak ne kadar uğraşsalar da olmadı. bunun sonucunda nadella'nın microsoft'u, ev kullanıcısına ulaşmak için farklı yollardan gitmeye başladı.

    - ios ve android uygulamaları hiç olmadığı kadar sık güncelleniyor. özellikle android ve windows 10 entegrasyonu konusunda ev kullanıcısına yansıyan ciddi geliştirmeler var. kendi tabirleriyle hedefleri "microsoft uygulamalarının mükemmel çalıştığı android telefonlar".

    - mac app store'da microsoft office uygulamaları yayınlandı. apple ekosistemi için harcanan çabanın iphone ile sınırlı kalmadığı görüldü. macos kullanan ve open-source yazılımlar hariç mağaza dışından uygulama yüklemeyen şahsıma ilaç gibi geldi bu gelişme.

    - tüm gelişmeler eninde sonunda bulut tabalı teknolojilere bağlanıyor. zamanında "everything, cloud" demişti beyefendi.

    microsoft artık ev kullanıcısına yönelik ürünlerde kazanamayacağı yarışlara girmiyor, önde olduğu alanlarda farkı açmak için uğraşıyor.
  • aslinda kadinlar ve maas farklari icin icinden geceni soylemis microsoft ceo'su. yani demis ki bunun hakkinda cok konusmayin bi isinize yaramaz sizi de daha cok bad karma getirir demis. good karma icin sessiz bekleyin demis ki hakli. is hayatinda politik olmaktan bahsetmis bence. az konusup alttan gidin demis. yani tabi tepkilerden sonra tabiki eger hakediyorsaniz zam isteyin falan gibi durumu kurtarmaya yonelik bir aciklama yapmis tabi ama ilk aciklamalar hafizalardan silinmez bunun uzerine bir suru dernek kampanya doner. bence burdaki tek yanlis nadella nin soyledigini yapmamis olmasi. politik olup konulari sessiz sedasiz halletmekten bahsederken kendisi hic politik olmayan tamamen tepkilere cok acik bir aciklama yapmis. ben anliyorum seni nadella ve cok haklisin aslinda.
  • işe başladığı gün çalışma arkadaşlarına attığı mail den kısa notlar adamımızı tanımlar nitelikte

    "bitirebileceğimden daha çok kitap alıyorum, aynı şekilde katıldığım çevrimiçi kursların sayısı da bitirdiklerimden fazla"

    "temel olarak inanıyorum ki yeni şeyler öğrenmiyorsanız, işe yarar ve harika işler çıkaramıyorsunuz. dolayısıyla ailem, merak ve bilgiye aç olmak, beni tanımlayan sözcükler." demiş.

    samimi ve ne yaptığını bilen bir adama benziyor kendisi bakalım yenilikleri nasıl olucak.
  • hindistan'da yetisip buyuyup okuyup, dunyanin en prestijli firmalarindan birine ceo olmayi basaran adam. uzun sure konusulur. turkler de kucuk dunyalarinda hintlileri cinlileri kucuk gormeye devam etsinler.

    facebook fanboylari icin edit: satya lisans egitimini hindistan'da almistir, muhtar kent turkiye'de bile liseyi amerikan kolejinde okuyup universite egitimini abd'de alan turkiye'deki ortalama ustu, abd'de okuyan zengin cocuklarindan biridir.
  • adam türkiye'ye gelmiş takan yok aq.

    adam gibi adamdır.
  • gençlere ve yeni projelere değer veren microsoft ceosu

    bugün ödtüdeki big data ve iot etkinliği konuşması öncesinde, tamamı öğrencilerden oluşan ekibimle geliştirdiğimiz projeyi dinlemek istedi ve ardından proje için bir kaç öneride bulundu.

    (bkz: cloudcar)
hesabın var mı? giriş yap