32 entry daha
  • geldiğinden beri, kısa sürede başarı yakalayamamış tüm projeler sonlanıyor.

    (bkz: microsoft edge)
    (bkz: microsoft band)
    (bkz: windows 10 mobile)
    (bkz: xbox music)
    (bkz: groove music)

    abd'deki bir takım microsoft fanboyları bu sebeple kendisini "korkak bir beta male" olmakla suçlasa da, bence gayet mantıklı adımlar atıldı.

    - microsoft edge'e doğru düzgün eklenti desteği gelmedi. chrome ve firefox varken microsoft'un yeni tarayıcısı bir türlü sevilmedi. netflix'in 4k izlenebildiği tek tarayıcı olması da fayda etmedi, insanlar edge'i sadece pdf okuyucu olarak kullandı. microsoft, edge'i chromium altyapısına geçirerek bir nevi geliştiricilerin ayağına gitti.

    - microsoft band abd koşullarına göre güzel bir üründü, ama satya bey'in önderliğindeki şirket, kazanamayacağı bir yarışa girmek istememiş olabilir. ikinci bir windows phone vakası yaşanma riski vardı.

    - mobil platform, belki de firmanın bu sabırsızlığının temel sebebidir. yıllarca uğraştılar, çabaladılar, ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama olmadı. olmayınca olmuyor. geliştiricilere kendinizi sevdirmedikçe eksikler kapanmıyor. ios ve android tüm piyasayı ele geçirmişken, amatörler ve bir takım bağımsız geliştiriciler dışında kimse windows 10 mobile'a zaman ve kaynak ayırmadı. nadella'nın gelişinden sonra kısa bir süre içinde fişi çekildi.

    - spotify, itunes store, apple music gibi rakipler varken müzik piyasasına girmek en başından beri deliceydi. xbox music ve groove music'le zaman harcamaları bile kabahatti zaten. microsoft'un bu kulvardaki rakiplerinden farklı olarak vadetebildiği tek bir şey bile yoktu ve bu servisler sadece abd'de kullanıma açıktı.

    apple benzeri bir yoldan giderek, kullanıcıları kendi ekosistemleri içinde tutmaya çalıştılar, ancak ne kadar uğraşsalar da olmadı. bunun sonucunda nadella'nın microsoft'u, ev kullanıcısına ulaşmak için farklı yollardan gitmeye başladı.

    - ios ve android uygulamaları hiç olmadığı kadar sık güncelleniyor. özellikle android ve windows 10 entegrasyonu konusunda ev kullanıcısına yansıyan ciddi geliştirmeler var. kendi tabirleriyle hedefleri "microsoft uygulamalarının mükemmel çalıştığı android telefonlar".

    - mac app store'da microsoft office uygulamaları yayınlandı. apple ekosistemi için harcanan çabanın iphone ile sınırlı kalmadığı görüldü. macos kullanan ve open-source yazılımlar hariç mağaza dışından uygulama yüklemeyen şahsıma ilaç gibi geldi bu gelişme.

    - tüm gelişmeler eninde sonunda bulut tabalı teknolojilere bağlanıyor. zamanında "everything, cloud" demişti beyefendi.

    microsoft artık ev kullanıcısına yönelik ürünlerde kazanamayacağı yarışlara girmiyor, önde olduğu alanlarda farkı açmak için uğraşıyor.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap