• "herkes dünyayı değiştirmeyi düşünüyor,
    kimse kendini değiştirmeyi akıl etmiyor."
    ~leo tolstoy
  • ben artık canım acısın istemiyorum. ben çok sıkıldım, ben çok bunaldım. ben kimseyle konuşmamaktan, kendimi değiştirmemekten, derdimi anlatamamaktan, ağzımdan çıkanlara sahip olamamaktan, ben; ben olmaktan yıldım, bıktım, usandım artık. hani salak mısın deseniz; hayır değilim. üstelik kafama koyduğum şeylerin hiçbirinde başarısız olmadım daha. bir tek şey dışında; kendim dışında. yok arkadaş ülke değiştirdim, çevre değiştirdim, her şeyi herkesi sildim attım hayatımdan; yeni insanlarla, yeni bir şehirde, yeni bir ev, yeni bir yurtta tekrar başlarım, bu sefer davranışlarımın gerektiği gibi olmasına özen gösteririm dedim. ne değişti?

    işte hayat hep tanrının bize çektiği nahlarla dolu.
  • doğrudan mümkün olmayan dolaylı yoldan mümkün olan eylemdir.

    hadi ben kendimi değiştiriyorum hoop, deyip de ertesi sabah bambaşka bi' insan olarak kalkamazsınız. lakin; arkadaş çevrenizi değiştirerek, başarı hedeflerinizi güncelleyerek, beslenme alışkanlığınızı değiştirerek vs gibi eylemlerle zaman içerisinde dolaylı yoldan kendinizi de değiştirmiş olursunuz.
  • sizin disinizdaki faktorlerin etkisiyle insanin kendine bictigi genelde gecici degisiklikler sinlesidir.bazende kafaya dank etmesi sonrasi alinmis zorunlu kararlardir.insanin kendini degistirmesi teorik olarak mumkundur gel gor ki pratikte cok zordur.baskalarin buyurmasiyla zaten olacak sey degildir . aliskanliklarin birakilmasi cok zaman ister bazen de birakilmaz zira atalarimizda buyurdugu gibi kopek bok yemeden durmaz.sonuc itibariyle insanin dogasina ters bir olay cok emek ister.
    misal bundan sonra kiskanc bir sevgili olmiycam.(bkz: yersen)
  • kendisine karşı bakış açısı şu biçimde olan eylemdir.
  • kisinin mevcut halinden memnuniyetsizliği olması durumunda aldığı kararla yasam tarzı, hayat görüşü veya fiziksel görüntüsü ile ilgili yapmayı planladığı ve gerçekleştirdiği degisiklikleri kapsar.
    motivasyonu arttıran, mutlu eden ve monotonluktan kurtaran sonuclar elde edilebilir.
    baskası icin degil ama kendimiz icin yapmalı.
  • ne kadar değişsenizde karşınızdakiler sizi aynı görmeye devam ediyor.denendi, onaylandı.
  • niyetlendim ama çok da umudum yok. hadi bakalım hayırlısı.
  • gözlemlerime dayanarak söylüyorum kadınsanız anne olun. yani bambaşka biri oluyorsunuz.*
hesabın var mı? giriş yap