3 entry daha
  • bu sezon devlet tiyatrolarındaki güzel bir william shakespeare oyundur. 2 perde ve 2,5 saat olsa da sıkmamıştır, yer yer interaktif bir oyundur.

    --- spoiler ---

    dönemin kadın erkek ilişkilerini yansıttığı düşünülse de bence kadın erkek ilişkisinden çok güçlü güçsüz hatta ve hatta sistemin bizi nasıl örselediği konusu işlenmiştir.

    iki kız kardeş biri asi, biri daha yumuşak. yumuşak olan babası tarafından daha çok seviliyor, hırçın olan ise bırak toplumu babası tarafından bile eldivenle seviliyor.

    ama gün geliyor o asi hırçın kız kendisinden daha bedbaht biri ile evlendiriliyor, günümüzde şöyle düşünebiliriz, asiyiz, laflarımız davranışlarımız toplum tarafında hoş görülmüyor ve işe sokuluyoruz.

    evlendirildikten sonra çeşitli zorluklar başlıyor, aç bırakılmalar, yorgunluktan bitap düşene kadar yorulmalar. yani iş hayatı, hepimiz yoruluyoruz, stres altında kalıyoruz, işi bıraksak aç kalacağız bu korkuyu yaşatıp, bizi istedikleri kadar örseleyebiliyorlar. keskin hatlarımız yumuşuyor.

    ve bu süreç sonunda kendi kişiliğimizden çıkıp, toplumun istediği gibi biri oluyoruz.

    oyunun sonunda da o hırçın kızdan eser kalmadığını ve hatta o uysal denilen kardeşinden daha söz dinleyen boyun eğen biri olduğunu görüyoruz.

    eyyorlamam bu kadar.

    --- spoiler ---
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap