5 entry daha
  • derviş zaim'in, gerçek kişi ve mekanlardan yola çıkarak çektiği bir kırkambar filmdir..

    bebek'te sokak hayatı yaşayan mahsun süpertitiz (ahmet uğurlu) ve çevresindeki insanların dramı çerçevesinde, dışlanmış ötekinin kıstırılmış yaşamı üzerine bir mesnevi olan filmde, mahsun, ısınmak içün araba çalar, arasıra reis (tuncel kurtiz)'in balıkçı teknesinde çalışır; çıkma ekmek yer, çıkma gömlek giyer; sarı'yı sever, rakıyı şişeden, güzel marmara'yı derinden içer ve de her daim zeki'nin kahvesinde oturan kafa güzel kadını sever..

    tabii araba hırsızlığından mütemadiyen kodese tıkılır, polisten bir araba dayak yer; lakin yine de vazgeçmez, ne bulursa çalar: otobüs, ambulans, itfaiye arabası, vs..

    komiserle reis'in bunun üstüne bir diyoloğu da mevcuttur nitekim: polisler sıkıldı, hakimler sıkıldı, psikologlar sıkıldı, avukatlar sıkıldı, doktorlar sıkıldı vs. uzar da gider..

    kadının (ayşen aydemir) sarı bir fuları vardır, eroini damarına zerkederken bu fularla bağlar, mahsun bir gün tuvalette bulur ve yıkar.. sarı öldüğünde mezarına rakı ve şarap döker..

    rumelihisar'ına, zamanın iran şahı tarafından tüm zamanların demirel'ine hediye edilmiş olan tavuskuşlarının geldiğini duyunca, aşkı tavuskuşlaşır mahsun'un.. araba çalıp, tavuskuşlarına istanbul'u gezdirir..

    ne ise, devam edemiyciim mümtaz, sonunda bir televizyonda mahsun süpertitiz'in ardından, şirin sosis, tombul sosis reklamı çıkar, ve biter..

    film bir koymuştur; filmin çekimlerinden sonra ayşen aydemir'i kaybetmek iki..
647 entry daha
hesabın var mı? giriş yap