3 entry daha
  • trakya'ya genelde iş (tayin vs) sebepleriyle dışarıdan gelen insanların -muhtemelen komplekslerinden olacak- haklarında atıp tuttuğu, bok atmada birbirleriyle yarıştıkları toplum.
    örnekler:
    -bu trakyalılar da çok tembel! -> onun için ormanlık bölge vs gibi koruma alanları dışında tarım yapılmayan toprak parçasına, çiçeksiz, sebzeliksiz, meyve ağaçsız bir bahçeye rastlayamazsınız.

    -buraların iti, kopuğu, uğursuzu çok olur! -> hiçte bile olmaz, hatta 5-10 yıl önceye dek sağdan soldan insanlar doluşmadan önce hiç mi hiç olmazdı. halen edirne ve tekirdağ'ın evlere giren hırsızları istanbul'dan ithaldirler ve günübirlik gidip gelenleri vardır aralarında.

    -trakyalılar erkek çocuğa çok önem veriyorlar! ->evet, erkek çocukları önemserler, ama aynı derecede ve çoklukta kız çocuklarını da önemserler. kısacası çocuklar önemsenir, kimse 10 çocuk yapıp, yarısını dilenci diğer yarısını da tinerci olarak salmaz sokağa trak diyarı'nda.

    -hahahaha, ne komik konuşuyorlar, bunlar daha konuşmayı bilmiyorlar -> diyebilecek tek bir sözüm bile yok, türkiye'de bilmem kaç tane ağız olduğunu ve trakya şivesinin resmi türkçe'ye (istanbul ağzı) en yakın şivelerden biri olduğunu, ayrıca da trakya şivesinde hiç bir kulak siken gırtlaksı sesin bulunmadığını bilmeyen bu cahillere...

    (bkz: böyle gider bu)
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap