3 entry daha
  • sacma sapan biseydir. hibritler genel olarak sacma sapan biseydir, bu daha az sacma sapan biseydir ama nihayetinde sacma sapan biseydir.

    mevcut bir otomobile pil ve elektrik motoru ilave ederek hibrid arac yapmak sacmaligin, gostermelik teknolojinin daniskasidir, dostlar alisveriste gorsundur. yakit tuketimi acisindan belki faydalari olabilir ama daha iyisini kolayca yapabilecekken yarida kalmaktir.

    olmasi gereken elektrikli otomobili sarj etmek icin zaruri hallerde kucuk, verimli ve sessiz bir jenerator kullanilmasidir. wankel engine olabilir bu mesela.

    buna gore yakitin da optimize edilmesi gerekir. madem sadece zaruri hallerde kullanilacak, daha az hacme daha fazla enerji sigdiran (belki kerosene bazli jet a1 yakiti gibi) daha farkli bir yakit turu gelistirilmelidir. sikindirik benzini birakmak gereklidir.

    ideal bir dunyada bu jenerator kullanilmadigi zamanlarda cikarilabilmelidir. jenerator bir yandan akuyu sarj etmeli, bir yandan elektrik motorunu besleyerek araci hareket ettirmelidir.

    hibrid'in dogrusu budur. eski tip dandik kocaman motorlari olduklari yerde tutup arabaya ikinci bir debriyaj balatasindan veya arka akstan elektrik motoru eklemekle olmaz bu isler.

    (bkz: seri yerli otomobil uretimi/@ealtin)
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap