2 entry daha
  • ne amaçla olursa olsun**** mutlaka doktor kontrolünde uygulanması gereken bir beslenme biçimi. özellikle diyabet ve yüksek kolesterolle ilgili rahatsızlığı olanlarda ölüme kadar varabilecek ciddi sorunlara yol açar.

    amaç ketosis evresine geçerek, vücuttaki depo yağları ketonlara çevirip harcamaktır. buradaki en önemli husus düşük karbonhidrat alımıdır. böylece gün içinde hemen biten glikoz ve glikojen yüzünden, yağlara başvurulur. ama bünye kolaycı ve yavşak bir varlık olduğu için, en az uğraşacağı yolu bulur. yağları glikoz değil ketonlara dönüştürür. çünkü nasıl olsa beyin ketonları da kullanabiliyordur. işte bu yavşak hareketten sebeple, vücudu böyle bir duruma sokmak için bu diyet uygulanır. çeşitli rahatsızlıklarda** olumlu sonuçları gözlenmiştir.

    ayrıca sıkça bahsettiğimiz bu ketonların başında aseton gelir. evet bize göre oje çıkarıcı, onlara göre keton*...
    yağlar, asetona* dönüşür ve kullanılamayan asetonlar da hem ağızdan buharlaşarak hem de idrarda çözünmüş halde vücuttan atılır. dolayısıyla bu diyeti yapanların idrarları ve ağızları aseton kokar... tahayyül edemedim, garip...

    karatay, atkins gibi zayıflama amaçlı diyetlerin esin kaynağıdır ve kilo verme amaçlı yapılacaksa, hepsi gibi lüzumsuzdur. çünkü vücudun günlük gereksinimleri ve belli bir çalışma prensibi vardır. bir grup yiyeceğe abanıp, bir grubu yok saymak, sadece aptallıktır... kısa sürede fayda sağlasa bile, uzun sürede sağlığa negatif etkileri mutlaka gözlemlenecektir.

    yıllar sonra gelen edit: gelen mesajlar üzerine öğrendim ki; bu diyeti yaşam stili haline getiren, gayet sağlıklı şekilde hayatını sürdüren, eskisinden daha iyi hisseden insanlar var. ne mutlu...
1258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap