2 entry daha
  • taksi ve şöförlük sistemini kökten değiştirecek bir san francisco start-up'ı.

    şöyle ki, bir iphone app'leri var. katılmak isteyen, uygun arabası olan ve programa seçilecek şartları sağlayan herkese içinde yalnızca o app ve birkaç gerekli navigasyon uygulaması olan bir iphone hediye ediliyor. kullanıcılar sisteme giriş yapınca, uber app'i sürekli yerlerini merkeze gönderiyor.

    işin son kullanıcı tarafında, ben, sade bir vatandaş olarak taksiye ihtiyacım olduğunda kendi iphone'umdaki uber app'ini açıyorum, giriş yapıyorum, diyorum ki en yakın aracı bana gönder şuraya gidicem. alet yerimi buluyor, sonra en yakındaki aracı merkezi sisteme sorup buluyor, araçtaki iphone'a mesaj gönderiyor, kabul edilirse şöför geliyor, beni alıyor aracıyla.

    yolculuk başlayınca, app taksimetre gibi davranarak yolu hesaplıyor, yolculuk bittiğinde ücret benim hesabıma borç, şöförün hesabına alacak olarak yazılıyor, masraf kredi kartımdan çekiliyor. bu sırada app kendine de bi %20 komisyon alıyor tabii. sürücüyü gerekirse puanlıyabiliyorsunuz da.

    yalnızca iphone ile değil, android ile veya sms yoluyla ve hatta mobil web arayüzünden de kullanabiliyorsunuz.

    bence square ile birlikte uzun yılların en muhteşem uygulamalarından biri olduğunu düşünüyorum. arabası olan herkesin taksicilik yapmasındaki engel nedir? ben aracımda 4 kişilik boş koltukla tek başıma gidiyorken, neden aynı yola gidebilecek uygun insanları aracıma almayayım? üstüne para veriyolar bi de.

    muhteşem. şahane.

    https://www.uber.com/cities/paris#cities
    http://en.wikipedia.org/wiki/uber_(company)
2870 entry daha
hesabın var mı? giriş yap