• street workout; bilakis amerika birleşik devletleri ile rusya,ukrayna gibi slav memleketlerde yaygın olarak yapılan,sadece kendi vucut ağırlığınızla yaptığınız vucut geliştirme çalışmalarının genel adı..sokaklarda-caddelerde mevcut paralel barlara yada barfiks çekme aletlerinde yapılan tüm hareketler street workout olarak tanımlanıyor.adamlarda öyle bir spor kültürü var ki zaman zaman kendi aralarında yarışmalar düzenleyip gırgır şamata muhabbet eşliğinde eğlenerek çalışıyorlar.

    kendi vucut ağırlığınızla çalıştığınız için tek rakibiniz kendinizsiniz.ilk başta barfiks aparatına asılı kalıyorsunuz mesela.zamanla ilk barfiksinizi çekersiniz.yavaş yavaş artırırsınız sayınızı.dips içinde öyle.uzmanlaştıkça human flag gibi fantastik hareketlere yönelebilirsiniz.

    egzersizler epey zorlayıcı.çünkü kuvvetin yanı sıra dayanıklığınızda test ediliyor.spor salonuna gitmeden vucudunuzda ki her kası rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.gram fazlalığınız olmayacağı gibi gayet estetik ve güçlü bir vucuda sahip olursunuz.

    ankara da keşfedebildiğim kadarıyla 3 yerde bu aletlerden var.birisi odtü kampüsü içinde spor salonun karşısında bulunan paralel bar ve barfiks aleti.barfiks aleti güzel ama paralel bar asimetrik olduğu için iyi değil.cumartesi aksamları bir kaç kez 3-4 yabancıyla çalışmıştım burda.bir seferinde türk bir hatun geldi.sadece paralel barda gerdirme hareketleri yaptı ve gitti.olsun, seviyoruz biz onu.

    bir tane ahlatlıbelde ki çankaya belediyesinin dinlenme tesislerinde var.burdaki paralel bar epey alçak.benim gibi uzun boylu elemanlar için dips yapmak zor oluyor ama bacaklarınızı kıçınızın altında toplarsanız gayet yapılabiliyor.barfiks aparatının üstünde paralel barlar var.böylece avuç içleri biribirine bakar vaziyette barfiks çekme şansınızda oluyor.bu anlamda iyi.şınav çekmek içinde yatay iki tane düzlem yapmışlar.güzel.kullanışlı.

    sonuncu yer dikmen vadisinde.vadide paralel bar yada barfiks çekme aparatı yok.ama milletin dairesel bir yerde sabit durup belini döndürdüğü bir zımbırtı var.hatta 3 kişi aynı anda çalışabiliyor bu hareketi.hah işte o alette çok güzel dips çalışılıyor.bara asılıyken ayaklarınızı öne uzatıp havada aslı kalarak bacak ve karın kaslarınızı zorlayabiliyorsunuz.birde şınav çekmek için bir alet var.çok kullanışlı değil ama iş görür vaziyette.şınav aletinin sonuna ayaklarınızı takıp mekikte çekmeniz için bir eklenti yapmışlar. benim ayak bileğimi incittiği için pek sevmedim.dedelerin -ninelerin götünü döndürdüğü yerde dips calışan bir arıza görürseniz bilin ki o benim.çekinmeden koşa koşa gelin.

    ankarada bu tarz aletlerde çalışan dostlar varsa tanışalım koklaşalım.içiniz geçti bilgisayarın başında oturmaktan.bekliyorum mesajlarınızı.konu ile alakalı önceden yazdığım bir iki satır şey var burda.

    (bkz: vücut ağırlığı ile yapılan egzersizler/@orlofff)
    (bkz: barfiks/@orlofff)

    vucut ağırlığı ile kas yapılamayacağını sanan kaz yarrakları için bir kaç link koyayımda tam olsun.zihin açmak için iyi gelir.

    http://www.youtube.com/watch?v=pfstkfut-rq
    https://www.youtube.com/watch?v=tdr26paujge
    http://www.youtube.com/…ndscreen&v=u7t9xhdt86u&nr=1
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap