8 entry daha
  • alamancılık mevzusunun psikolojik-sosyolojik açıdan en ince detayına kadar incelendiği, muhteşem bir film diyebilirim kendisi için.
    iki bölüm halinde film ve 3 saat kadar sürüyor. ama gerçekten çok akıcı. çevremde çok fazla alamancı olduğu için, hep muhabbetlerini duyardım, işte dişlerimize kadar kontrol ettiler falan filan diye. ve hep över dururlardı, emeklerinin karşılığını sonuna kadar veriyorlar diye. zaten filmde çevremdeki alamancıların anlattıklarını yalan çıkartan, ya da anlattıklarından daha az ve eksik bir husus görmedim. bu da bu filmin ne kadar ciddiye alınarak yazıldığını, konsept anlamında da ne kadar doyurucu olduğunu gösteriyor.

    yalnız benim anlayamadığım, ilk gidişler 1961 yılında olmuş idi. ancak sahnenin birinde iyi hatırlıyorum, esas oğlan ve esas oğlanın en yakın arkadaşı bir odaya giriyor evrak işleri daha hızlı hallolsun diye ve odada adnan menderes'in resmi var. 27 mayıstan sonra o resmi duvarına asıp da devlet kanallı işler yürütebilecek olmak pek inandırıcı değil. belki de 1961'den öncesine dair bir şeylerdir. hoş filmde öyle pek tarih vurgusu yapılmıyor özellikle ilk bölümünde, zaman kavramını kendin çözecek şekilde ucu açık.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap