5 entry daha
  • özellikle türkiye'dekiler için kesinlikle doğru olan önerme.

    biz ki hayvanat bahçesinde doğal ortamı korunmaya çalışılarak yaşatılan kazları gece kaçırıp yiyen insanlarla beraber yaşıyoruz.kazcağız için doğal hayatında yaşama şansı,burda ki hayvanat bahçesinde yaşama şansından daha fazla. he vardı yurtdışında onlarca dönümlük arsa üzerine kurulmuş hayvanat bahçeleri (paraya bak ki yurtışına çıkıyorum) ve orda açıkta dolaşan yırtıcı olmayan hayvanlar huzurlu görünüyordu. (ve o kadar çaresizim ki yurtdışına gidince hayvanat bahçesine gidiyorum) . elime saldırıp yediğim keki alan tavuskuşu bile vardı.( ulan tavuskuşu hollanda hükümetine yat kalk dua et burda olsan o tüyleri yoluklamıştım) öcümü uyku sersemi baykuştan almıştım bende.yarı uykulu bakan baykuşun çötenk diye flaşlı resmini çekmiştim de hayvan 'lanet olsun türk'ler geldi' bakışı ile kafasını 180 derece çevirmişti.

    ciddi olmak gerekirse de, tek çocukluğunu hayvanlarla dost olarak ve evinde sürekli hayvan besleyerek geçirmiş biri olarak,ne kadar sevsem de,hayvanat bahçelerinde onları görmeye içim pek dayanmıyor.
    doğal hayatına bırakıp istedikleri gibi yaşama şansı verilmeli onlara,tıpkı kendimize ve tüm sevdiklerimize verdiğimiz gibi.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap