8 entry daha
  • ilk film kadar enteresan olabilen bir ikinci film - ki bu noktada bir ortak kanı oluşmuş gibi. hele de filmin tam da geçtiğimiz aylarda rio favelalarında operasyonlar sürerken brezilya'nın en çok izlenen filmi olması ayrı bir zamansal ayrıntı.

    --- spoiler ---

    ilk filmdeki önemli karakterlerin bu filmde de bulunması ve o sırada değişen hayatları iyi bir hareket noktası olmuş. ancak filmin son sahnelerindeki brasilia görüntüleri - her zaman görmek istediğim bir şehri havadan çok iyi gösteren yüksek kalitelerinin ötesinde - ve orada, parlamentoda, sürdürülen kavga, işin zorluğu ve iyiye değişimin zorluğuna ışık tutuyor. andre'nin dramatik kişiliği sanki biraz es geçilmiş bu filmde, halbuki üniversite öğrencisi olarak geçenki filmde yaşadığı zorluklar ve ikilemler onu en az nascimento kadar önemli tutuyordu hikayenin bütününde.
    sonuçta, sadece brezilya'da olmayan, 'başka bazı ülkelerde' de görülen çürümüş bir polis-politika-yargı-mafya ilişkisini dikkatle gözümüze sokan bir yapım var karşımızda. üçüncü dünya'nın kendine özgü sorunlarının da varlığıyla belirlenen bu yapı, filmin sonlarında nascimento'yu da radikal bir fikir değişikliğine itiyor böylece.

    --- spoiler ---

    filmi beğenenlere farklı yerlerden ama benzer örnekler olarak il divo ve svjedoci önerilebilir.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap