8 entry daha
  • squat kadar anabolik olmasa da en sevdiğim egzersizdir.

    önceden göt kası için demişiz ama gluteus maximus ve hamstrings'i asıl hedefleyen stiff legged deadlift'tir. standart deadlift de ise hedef, alt sırttır.

    deadlift, tam bir güç gösterisidir aslında. çünkü hilesi yoktur. squat'ta şekilden şekile girebilir, yeterince aşağı inmeyebilirsin. bench press'te ağırlığı göğsünde zıplatabilir, partial rep'lerle ronnie taklidi yapabilirsin. (bkz: ronnie coleman da partial reps yapıyordu savunması)

    ama deadlift ayrıdır. yerde ölü olarak yatan ağırlığı kaldırırken, cheating'e yer yoktur. götün çıksa da kaldıracan hacı. son derece net.

    deadlift sırasında yapılan en bilindik hata, kemer kullanmaktır. bu hem verdiği gereğinden fazla güven hissi yüzünden tehlikelidir, hem de hedef bölgeyi daha az vurmana sebep olur.

    strap kullanmak bir hata değildir belki de ama güçlü ön kollara sahip olma şansınızı da azaltır. unutulmaması gereken en önemli şey, aynen squat gibi deadlift'in de tek bir bölge egzersizi olmadığıdır. deadlift, bütün arka kasları çalıştırdığı gibi, omuzlar ve özellikle ön kollar üzerinde de hatrı sayılır bir stres yaratır.

    netice itibariyle;

    real men deadlift...
487 entry daha
hesabın var mı? giriş yap