8 entry daha
  • sağda solda hakkındaki "orgasmic, hell rooocckkks" gibi yorumları gözardı ettiğimizde dahi yine ister ciddi sitelerin reviewlarında ister forumlarda abartılarak övüldüğüne şahit olmakla birlikte, bir o kadar da default "opeth şimdi bitti"* yorumlarına zemin hazırlayan şarkı.
    zannımca her ikisini de haketmiyor.
    yaratıcısının yani bizatihi esas sahibinin "çocukluk vs" diye dalga geçebildiği ama biryandan konserlerde çalarak hala yüceltmeyi bildiği antik parçaları 'sahiplenmek' onlara ilahi dogmatik ezgilermiş gibi yaklaşmak ancak bizim memlekette olur herhalde. daha önce söylediğim gibi beni de önce hayalkırıklığına uğratmıştır, ama prog müzik yaparken köklerinden daima ilham alan bir müzisyenin yeni-eski parçalarını karşılaştırılmayı hakaret olarak görmek, yeni parçaya ile bestecisinin esas hakareti yaptığını iddia etmektir ki, makul görülecek bir yanı yoktur.

    bu kadar gürültü patırtıya bence hiç gerek dahi yok. official release bile değilken çıktığında bambaşka birşeyle karşılaşmamız (düşük bir ihtimalle dahi) olası.

    sürekli dinleme çözümleme anlama isteği uyandıran bir şarkı, albümün de böyle olacağını umarak mutlu oluyorum, belki bir dirge for november gibi savurtmaz bir when gibi kudurtmaz ama kendi havasını atmosferini bulur, buna inanmak istiyorum.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap