6 entry daha
  • "mahsus mahal" dergisi cezaevinden çıktı

    cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin öykü ve şiirlerini içeren ve pen hapisteki yazarlar komitesi projesi olan "mahsus mahal" dergisinin ilk sayısı çıktı. derginin hedefi "duvarların ötesindeki kalemleri dışarıdaki hayatla buluşturmak".

    bia haber merkezi
    05/01/2007

    bia (istanbul) - cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin yazdığı öykü ve şiirlerden oluşan üç aylık "mahsus mahal" dergisinin ilk sayısı çıktı.

    uluslararası yazarlar birliği (pen) hapisteki yazarlar komitesi'nin projesiyle gerçekleştirilen derginin yayın yönetmenliğini, daha önce hapishaneden şiirler, hapishaneden öyküler, hapiste yazmak kitaplarının da yazarı olan aytekin yılmaz üstlendi.

    derginin bu ayki sayısında, nusret yıldız, şeyhmuz ay, aytekin yılmaz, nibel genç, sezai sarıoğlu, hasan koç, sezer duru, şanar yurdatapan, ece temelkuran, nevzat güngör, haydar ergülen, sennur sezer, müge iplikçi, şeyhmuz diken, ruşen özkan, yalçın hafçı, önder birol bıyık, burak kayaoğlu, veysel avcı, mehmet boğatekin, mehmet taşdemir, şadiye manap, celalettin can, ragıp zarakolu, bülent şamcı, özgür soylu, ahmet akgün, kenan eksin, abdullah altun, barış işık, özgür tüzün, özlem n. yılmaz, mehmet göcekli, naif bal, özgür tuna, yalçın hafçı, muzaffer tansu, mitat çelik'in yazıları bulunuyor.

    "edebiyat dünyası, duvarların ötesiyle bağını kopardı"

    derginin ilk sayısı nedeniyle yapılan açıklamada, 90'lardan bu yana edebiyat dünyasında cezaevinden yazan insanlara rastlanmama nedenini, edebiyat dünyasının duvarların ötesiyle bağlarını koparmasına bağlanıyor.

    "mahsus mahal, epeydir unutulan tutuklu kalemlerin, edebiyat dünyamıza açılması ve içeriyle dışarı arasında yazınsal bir köprü oluşturma amacıyla yayın hayatına başlıyor."

    dergi, çıkış amacını "soğuk duvarların ötesindeki kalemleri dışarıdaki hayatla buluşturabilmek, kalemlere beyaz bir sayfa olmak, içerdeki edebiyatla dışarı arasında sözcüklerden bir köprü inşa etmek" olarak özetliyor.(aö/tk)

    http://www.bianet.org/2007/01/05/89874.htm
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap