hesabın var mı? giriş yap

  • teorik olmakla beraber pratikte de kullanım alanları bulmuş problem. (networking, tcp vs)

    problem şudur : aynı orduya mensup iki generalimiz var. bu arkadaşlar ve orduları ayrı ayrı yerlerde konuşlanmış. mesajlaşarak anlaşıyorlar ancak mesajlaşmada kullandıkları sistemde mesajın gönderilememe riski var (%10 diyelim). birinci general diğerine şöyle bir mesaj gönderiyor :

    mesaj text : hocam yarın sabah güneş doğarken ortak bir saldırı yapalım. mesajı aldığına dair teyit mesajını bekliyorum. teyit mesajını almazsam ben de saldırmayacağım.

    ikinci general mesajı alıyor ve kabul ve teyit mesajını gönderiyor. ancak o da mesajının gittiğinden emin olmak istiyor ve o da teyit mesajı istiyor. mesajı alamazsa saldırıya katılmayacağını da ekliyor.

    soru şu : kaç mesajlaşmadan sonra iki general de diğerinin de saldırı kararına uyacağına %100 emin olarak gönül rahatlığı ile saldıraya geçebilir.

    beğendiyseniz şunlar da ilginizi çekebilir :

    (bkz: iki kurşun problemi)
    (bkz: iki zarf problemi)
    (bkz: iki yumurta problemi)
    (bkz: iki zar problemi)

  • ben buradan, 50 senedir bu isi gizli tutup, tek kelime sizdirmamayi basaran on binlerce nasa calisanina ve onlarca astronota tesekkurlerimi, bu isi ortaya cikaramayan rus ve cin devletlerine de teessuflerimi iletmek istiyorum. beceriksizler.

  • temel sebebi kan dolaşımı bozukluğu olan bir sağlık problemidir.

    diğer nedenleri ise şunlardır:

    - anemi,
    - hipotroid,
    - yoğun stres,
    - anksiyete ve kaygı,
    - şeker hastalığı.

    peki teşhisi nasıl yapılır?

    doktor, kalp hastalığının veya zayıf dolaşımın neden olduğundan şüphelenirse, kalbinizin işleyişini değerlendirmeye yardımcı olacak bir elektrokardiyogram isteyebilir. ayrıca, hangilerinin etkilendiğini görmek için farklı uzuvlardaki kan basıncını ölçtükleri bir ayak bileği-brakiyal indeks metni de yürütebilir. periferik arter hastalığının bir neden olabileceğini bulurlarsa, arterlerinizdeki kan akışına bakmak için bir ultrason isteyebilir.

    ayrıca fiziksel bir muayene yapabilir ve ayaklarınızdaki farklı bölgelere basarak travma veya sinir hasarı belirtileri arayabilir. muhtemelen anemi, diyabet veya hipotiroidizm gibi durumları kontrol edebilen kan testleri de isteyebilir.

    ya da bir diğer sebep olan anksiyeteden şüphelenebilir. anksiyetenin ısıyı uzaklaştırması bu kadar basit değil ama ayak üşümesine aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok farklı kaygı problemi neden olabilir:

    terleme: anksiyetenin ayak üşümesine yol açmasının en unutulan nedenlerinden biri, anksiyeteniz olduğunda düzenli olarak terlemenizdir. anksiyetenin kendisi, vücudunuzda, tehlikeyle karşı karşıya kaldığınızda kaçmanıza yardımcı olacak bir sistemin etkinleştirilmesidir. terleme, vücudunuzu soğutmak için tasarlanmıştır, böylece kaçtığınızda aşırı ısınmazsınız. ne yazık ki, tehlike olmadığı için, sadece terlemeye başlarsınız ve tabanlarınız çok fazla terler ve vücudun diğer bölgelerinden daha fazla soğuk hissetmeye başlarsınız.

    hiperventilasyon: hiperventilasyon kaygısı da kan akışını etkileyerek daha hızlı solunuma yol açabilir. hiperventilasyon kan damarlarının daralmasına neden olur ve bu da kan akışını önemli ölçüde yavaşlatır. ayaklarınıza kan akar ama yavaşladığı için normal durumdan daha soğuk hissetmenize neden olur. ayrıca karıncalanma ve uyuşma da buna eşlik eder.

    artan hassasiyet: tüm ayak üşümesi sebepleri, vücudunuzdaki değişikliklerin sonucu değildir. bazıları zihninizdeki değişikliklerin sonucudur. hassasiyeti arttıran durum budur. kaygı, insanları rahatsızlık hissetmeye daha yatkın hale getirir. bu nedenle ayaklarınız arada bir biraz üşüse de, endişe daha fazla fark etmenize ve hissetmenize neden olur.

    tedavisi nasıl yapılır?

    tedaviler büyük ölçüde ayak üşümesinin altında yatan nedene bağlı olacaktır. genel olarak doktor, muhtemelen dolaşımı iyileştirmek için düzenli egzersiz önerecektir. ayrıca egzersiz, kalp rahatsızlıkları da dahil olmak üzere diğer durumların da tedavisinde veya önlenmesinde işe yarayacaktır.

    hipotiroidizm ve anemi gibi hastalıkların neden olduğu üşümeler de ilaçlarla tedavi edilebilir. doktor, raynaud veya belirli kalp rahatsızlıkları gibi durumlar için kan damarlarını açmaya yardımcı olabilecek kalsiyum blokerleri de yazabilir.

  • gerizekalı gibi videonun tamamını izlemeden gelip yorum yapmayın. kadın kürtçe konuşan kadını stüdyodaki kızlara kürtçe hakaret ediyor diye yayından aldı. lafın sonunu başıyla birleştirip algı kasmaya çalışmayın.

  • (bkz: çaycı)

    tam enerjim, motivasyonum tükendiği, bütün işi gücü bırakıp kaçmaya karar verdiğim anda gelir ve önüme bir bardak taze çay bırakır. bazen keyfi yerindeyse orta kahveyle kıyak geçer. yeniden doğmuş gibi olurum. bunun ötesinde bir beklentim olmaz her şey bitmişken gelen insandan.

  • hakkında mesnetsizce iddialar ortaya atılan futbolcu. neymiş idmanlarda mancini'nin yardımcılarına doğru şut çekiyormuş. oğlum adamın doğal hali o. kaleye doğru vuramıyor ki.

  • hayatın acı gerçeklerinden biri.
    zengin babanın, çevresinin, çocuğuna sunduğu egitim ve diger olanakların buna sebep olduğu herkesin malumu.

    bense hemen göze çarpmayan başka bir faktörden bahsedeyim. aynı kalitede eğitim almış da olsanız, aynı zekaya da sahip olsanız, ayni ise de girseniz zengin çocuğunun sizden daha başarılı olması beklenir. sebep? kendine güven. örneğin siz şirketteki işinize muhtaç olduğunuz için zengin çocuğu kadar kendinden emin konuşamazsınız. zengin çocuğu ise yetiştiği ortamdan ötürü genel müdürü filan kendi dengi gibi düşünür.

    bu sav tabii ki her bireyi tasvir etmiyor. ortalamalardan bahsediyorum.

    ***

    bu durumla savaşmanın bilinen tek yolu devletin tüm vatandaşlarına sunduğu sosyal olanakları artırması. iskandinav ülkelerindeki social mobility'nin abd'den kat kat yüksek olmasının temel sebebi bu.

    vahşi kapitalist sistemde fakir doğan genelde fakir ölüyor.

  • bazı kafalar basmıyor, madem darbeye karşısın neden aynı safta değiliz diyor, darbecisin diyor. yav seni de sevmiyorum onu da, bu kadar basit.

  • fena olmayan rezalet. okuyucuyu içine çekmeyi başarıyor ancak gereksiz uzatıldığı kısımlar olmuş ve finalde şaşırtmıyor. aksiyon sahneleri oldukça az, kuryeyle beraber şubeye gitme kısmı eklenirse daha güzel olabilir.

    bir rezalet yorumcusu olarak puanım 6/10.

  • based on a true story..
    kahramanımız otoyolda makas atarken* bariyerlere çarpar. olay mahallinden geçmekte olan ekip otosundan bir polis iner, yaklaşır:
    - sen mi yaptın bu kazayı?
    - evet abi.
    - ulan bu nasıl kaza? böyle kaza mı yapılır? sana ceza kesmek yetmez, kursa da gönderecem seni.
    - abi yapma etme babam sıçar ağzıma, zaten öğrenciyim vaktim yok...
    - kes lan!
    - abi hiç olmazsa biri olsun, hem kurs, hem ceza.. insaf ama..
    - seç birini o zaman..
    - seçemem ben abi, sen seç.
    - peki, kura çekelim o zaman..
    polis iki parça kağıt koparır, birine "kurs", diğerine "ceza" yazar.
    - çek şunlardan birini..
    kahramanımız olayın yavşamakta olduğunu farkeder..
    - abi, bir tane de benim hakkım olsun, bir kağıda da "af" yazıp koysan..
    - hadi lan!
    - abi yapma etme..
    - peki lan
    polis bir kağıda da "af" yazar.
    - çek bakalım.
    şanslı kahramanımız "af" yazılı kağıdı çeker..
    - bak abi allah da istemiyormuş.
    - allahın adını karıştırma, sittir ol git şimdi..