hesabın var mı? giriş yap

  • 90'lı yıllarda 3 ayda bir hapse düşen bir adam, bana ülkeyi yöneten bıyıklı ve keltoşlardan daha çok güven veriyorsa ben ne yapayım. daha iyi bir seçme şansı verin ona verelim paraları.

  • bu yöntem bir tümevarım yöntemidir diyebiliriz. sokratik yöntemde, kendisi hiçbir şey bilmiyormuş gibi görünerek, karşısındakini konuşturarak ustalıkla gerçeği buldurma söz konusudur. şimdi mesela ben ortaya bir görüş attım ve iyi bir ressam olabilmek için mutlaka bir eğitim alınması gerektiğini söyledim. tabii günümüzde böyle desem ne taş yerim orası ayrı bir konu ama bunu sokrates yöntemiyle sorgulatacak olursak karşı tarafın bana dünyaca iyi ressamlardan eğitim almadan sanatını icra edenleri söyleyecek. mesela

    "x kişisi eğitim almadı ama dünyanın kabul ettiği bir isim, değil mi?" -evet.
    "y kişisi de aynı şekilde eğitim almadan dünyaca ünlü bir ressam, değil mi?" -evet.

    örnekleri çoğaltılabilir tabii.

    "demek ki eğitim almadan da iyi bir ressam olunabilirmiş, değil mi? " -evet.

    yani somut örneklerle, tümevarım yöntemiyle, karşıdaki kişiye cevabı buldurarak ilerlenebiliyormuş.

    güzel ve eğitim hayatında da başarılı sonuçlar çıkartabilecek bir yöntem.

  • oldukça sık kullandığım ve ekseriyatla memnun kaldığım bir site ama bu telefon numarası işine kesinlikle bir çözüm getirmeleri gerekmekte. her sipariş şahsi numaranın bir ton insanın eline geçme ihtimalini arttırıyor. kuryenin gelip bulamaması ihtimaline karşı numaranın verilmesi yeterli bir bahane değil. onu geçtim restoran sahiplerinin olumsuz yorumlarda arayıp laf etmesi de gerçekleşebiliyor, örneklerini okuduk. bu telefon numarası verme işinin her siparişe has olarak onaya bağlanması gerekiyor. yahut kurye olası bir sıkıntıda yemeksepetini arar, yemeksepeti görevlisi bizimle iletişime geçer. biraz daha eleman çalıştırırsınız belki ama kurumsal bir firmaysan bunlar göze alınacak. alınmazsa yıllarca uğraşıp didindiğin imaj itin kopuğun biri yüzünden göz açıp kapayıncaya kadar yerle yeksan olabilir.

    yarın öbürgün telaffuz bile etmek istemeyeceğim bir olay yaşanır, firmanın ismi de işe karışıp okkanın altına giriverirsin. velhasıl bu iş çözülmeli çünkü artık sabır taşırıyor, can sıkıyor.

  • başlığı altında saçma sapan entry'lerin girildiği takım. adam olsaydık da hatay'a 3-0 değil 1-0 yenilseydik. ya da 90+5'te kendi sahamızda rize'den 4. golü yemeyip 1 puan bari alsaydık. 76. dakikada 3-1 öne geçtiğimiz maçta beşiktaş'a 4. golü atıp şampiyonluğu genel averaja bırakmasaydık. şampiyonluk maçında averaj lazımken emre akbaba ve arda turan gibi el frenlerini ilk 11 başlatmasaydık. bunların hiçbirinin suçlusu hatayspor değil. 30 yıldır ankaragücü maçını konuşan beyinsiz adamlardan bi farkınız olsun.

  • iskoç fizikçi james clerk maxwell'in 1867 yılında, termodinamiğin ikinci yasasını ihlal edecek bir mekanizma(bkz: devridaim makinası) bulmak için yaptığı bir düşünce deneyinin kahramınıdır. termodinamiğin ikinci yasasına göre entropi hiçbir zaman azalmazken; aynı sıcaklıktaki iki cisim etkileşime sokulursa, arada ısı akışı oluşarak biri diğerini hiçbir zaman ısıtmaz.

    maxwell'in deneyinde, aralarındaki kapı hariç tamamen yalıtılmış a ve b odalarının içinde aynı sıcaklıkta aynı gazlar bulunmaktadır. odaların arasındaki kapının başına ise "cin" geçmiştir. bu cin iki taraftaki molekülleri de gözlemleyerek a'dan ortalamanın üzerinde bir hıza sahip bir molekülün geldiğini gözlemleyince kapıyı açarak onun b'ye geçmesini; ortalamanın altındaki bir hızdaki molekülün ise b'den a'ya geçişini sağlamaktadır. bu şekilde b'nin içindeki moleküllerin ortalama hızları artarken, a'dakilerin azalmaktadır. ortalama hız da sıcaklık demek olduğundan termodinamiğin ikinci yazası açıkça ihlal edilmektedir.

    deneydeki muhtemel hatayı ilk defa 1929'da leó szilárd göstermiştir. bu açıklamaya göre cin'in moleküllerin ortalama hızlarını gözlemlerken, hız bilgilerini depolayıp, birbirleriyle karşılaştırırken ve kapıyı açıp kaparken ürettiği entropi, kaybolduğu iddia edilen entropiye en iyi ihtimalle eşittir.

    ayrıca, belirsizlik ilkesi'ne göre zaten moleküllerin kinetik enerjilerini ve hareket yönlerini değiştirmeden hızlarını tespit etmenin bir yolu yoktur.

    retrieved from "http://tr.wikipedia.org/wiki/maxwell'in_cini"

  • teşhisi koyana "tutma o zaman bana mı tutuyorsun ?" karşılığını vereceğim var olmayan hastalık.

    hem sen bunu nefsini terbiye etmek için yapmıyor musun abi ? aç kalmak için değil açı anlamak için yapmıyor musun ? e o açların önünde her gün milyonlar tıkınıyor, sen daha 2 yudum su içen adama katlanamıyorsun ama ?

    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

    otobüste su içmezse ölecek ateist hastalığı yoktur, orucunu bireysel olarak tutamayan, orucun amacını kavrayamamış insan hastalığı vardır. geçen sene sokakta su içti diye iki kızın dayak yemesi bu hastalığa bir örnektir.

  • - kediler yaşamak için hayvansal kökenli besine ihtiyaç duyarlar. bu durum özellikle taurin, a vitamini ön maddesi ve araşidonik asit gibi gereksinimlerden kaynaklanır.

    - ergin kediler, sabah ve akşam ana öğün, öğlenleri ise ara öğün şeklinde beslenmeli.

    - kediniz için sabit ve ona uygun bir yer ( soğuk fayans üzeri ve tuvalet yakını olmayan, giriş- çıkışı kolay ) ayırarak, mamasını rahatça tüketmesini sağlayın. öğünü tüketmesi için 5 dakika yeterli olacaktır.

    -her gün iki kez taze su verilmeli.

    - çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler verilmemeli.

    - sonradan vazgeçecekseniz sakın evinize almayın, besleme işlemini sokaktaki milyon tane kediden sadece karşılaştığınız kediler için yapabilirsiniz.

    - hayvanları beslediğinizde kendinizi yorgun hissediyorsanız işte orada bir sorun var demektir, sakın ama sakın evinize kedi almayın, sokakta beslemeye devam.

    - bulunduğunuz bölgeye su ve mama kabı koyabilirsiniz. eğer hergün yenilemek içinizden gelmiyorsa arada bir doldurun değiştirin falan.
    [ belki bir gün koyduğunuz mama yada su kabını bir başkası doldurur. ( yazar burda hayallerinden bahsediyor.)]

    - çok soğuk havalarda kedilerin girip saklanabileceği küçük kedi evleri yapabilirsiniz, örneklerini aşağıya döşüyorum.

    http://youtu.be/92pjb4nd1d0

    http://youtu.be/hlhufaryqlu

    http://youtu.be/kr-klgrhqps

    http://youtu.be/ewadofi9ocq

    http://youtu.be/j44gqiqrtsg

    http://youtu.be/uylckvgyy_w

    http://youtu.be/m6-vootu0om

    - çeşitli sitelerde satılan indirimli kedi mamalarından alarak uzun bir süre birçok hayvanı besleyebilirsiniz.
    ( örneğin ben hepsiburada.com dan ecocat 15 kg kuru mamayı 48 tl'ye temin ediyorum, kargo bedava)

    - hayvanlara kötü davranan birini gördüğünüz zaman - bu kişi bir çocuk da olabilir- tepki verin, durdurun, yardım çağırın, gerekiyorsa bağırın.
    ( çoğunluk bu kafaya erişse çok güzel şeyler olur ama yok illa üç maymun olunacak )

    - hayvanları koruyan ve besleyen işletmelere destek verebilirsiniz.

    - mahallenizde hayvan besleyenlere teşekkür edebilirsiniz, bu onları inanılmaz mutlu edecektir. ( yazar burda kendinden bahsediyor)

    saygılar, sevgiler.

    edit: zaman geçtikçe, hayvanları daha çok besleyerek tecrübe ettikçe, keseye uygun birçok seçenekle hem evdeki hem de sokaktaki canavarları temizmama.com sitesinden aldığım mamalarla besliyorum.

    edit2 :
    kedi kumlarına alternatif çok güzel bir şey keşfettim. herkesin bir an önce alıp kullanmasını tavsiye ederim. ben kullanmaya başlayalı 2 ay oldu. tecrübeyle sabittir ki bu şey bi harika dostum. evin içinde kıyıda köşede kum görmüyorsun, patilere yapışmıyor ve en önemlisi tozutmuyor böylece kedilerin solunum yollarını tıkayıp hastalanmalarına neden olmuyor.
    ürün, selüloz liflerinden oluşuyor rossmann'da satılıyor. fiyatı şuan 15 tl. 12 litre ağırlığında. denemenizi tavsiye ederim. tekrar sevgiler, bol patiler.

    1 - 2 - 3

    edit3: bahsettiğim rossmann ürününü bulmak çok sıkıntı. ürün geldiği gün bitiyordu. şimdi ise hiç görmüyorum. hazreti google’a ‘çam peleti kedi kumu’ yazınca farklı satış sitelerinde benzer ürünü bulabilirsiniz. sevgiler.

    edit 4: bahsettiğim çam peleti kedi kumunu buradan alıyorum.
    diğer kumlara göre hem çok çok çok çok hesaplıya geliyor hem de kedilere diğer kumların verdiği zararı vermiyor ayrıca patilerinin arasına girmediği için evin her yerinden kedi kumu toplamıyoruz.