• amcalarimdan birinin ekmek arasi kuyruk yagi yahut kavurma (evet kurbandan kalan hayvan parcalari) yiyerek gerceklestirdigi vazgecilmez ogun. atalarimdan bana da gecen bu genle, ben de deliler gibi acikiyorum uyumadan once. sonra gidip iki buyuk bardak su icip uyuyorum. allah kahretsin, bazi geceler ruyamda acik bufe yemek yiyorum.
  • bazi yorelerde,düün sonrasinda gecenin bi saatinde
    davetlilere verilen yemek
    yatar ve geberirsin zaten
  • bazı yörelerde gelenektir. o günkü yemeklerin artanları ve kahvaltılıklar siniye dizilip,yer sofrasında yenir. sonra soğuk yer yatağıyla, yorgan arasında bazal metabolizmaya geçilip, yatıp geberilir.
  • yatmadan once yenen hazmi zor yiyeceklere ****ninelerimizin verdigi ad.
  • gecenin geç saatinde bir sürü lezzetli abur cubur yiyerek yapılan faaliyet.
    fıstık ezmesi, üzerine pringles, üzerine bira, kesmediyse fıstıkla baklava, dondurma yenir, yatılır, geberilir
  • gece 3 ten sonra yenilen yemektir..genellikle hafif birsey olmaz.. patates kizartmasi ve abur cubur tarzi birsey olur. yedikten sonra uykunuz gelir yatarsiniz ve ertesi gun balon gibi kalkmamak icin dua edersiniz
  • (bkz: ratgeber)
  • özellikle konya, antalya, denizli ve isparta’da gece sofrası bulunur. mutfakta, yatmadan önce insanlar bir şeyler yiyip sonra yatarlar. akşam yemeği erken yenince gece yarısı acıkmasını gideren bir ara öğünüdür. sahur yemeği, ya da gece yarısı acıkması da denir bu öğüne. büyük kentlerde barların, gece kulüplerinin, pavyonların bol olduğu caddelerde oralardan çıkanlar hemen, sabaha kadar açık kalan dönerci dükkanlarına girip yemek yemektedirler. ayrıca, yazın deniz kenarlarındaki gençler, gece eğlencelerinden sonra yatmaya giderken yine, dönerci vs. gibi yerlerde karınlarını doyurup yatmaya gitmektedirler. bu alışkanlık artık kentlerde çok yaygınlaştı. insanlar evlerinde geç saatlere kadar oturmakta, tv izlemektedir. yatmaya gitmeden de bir mutfağa uğrayıp buz dolabını açıp ne varsa atıştırmaktadırlar. ya da geceyarısı arabaya binilip işkembe çorbası içmeye gidilmektedir. köylerde de öyle değil midir? konuk olarak kime giderseniz gidin, yemek zamanı olsun olmasın, hemen önünüzde sofra kurulur.

    konya’da yatgeberlik, daha çok kışın yenir. kış geceleri uzun olduğu için çok oturulur ve acıkılır. daha çok kahvaltı niteliğindedir. yazın geceler kısa olduğu için az yenir.

    özetle, insanlar, öğünleri azaltmaktan çok, arttırmak eğilimindedirler, devamlı olarak bir şeyler yiyip içmek isterler.

    fakat çeşitli nedenlerle (ekonomik, rejim yapmak, vs gibi) az da olsa öğün azaltmaya da rastlanmaktadır. *
  • akşam boyunca boşalan mideye tam yatmadan önce gönderilen ve aslında yenilmesi sakıncalı olan yıyecek.
  • en güzeli sucuklu kaşarlı tost ile olur. bir tane derken, ardından bir tane daha yenir. normalde sucuğu pek sevmezken gecenin o saatinde tostun içinde ne de tatlı ne de lezzetli gelir ve aksine hiç rahatsız etmez.

    yatgeberlik sucuklu yumurta da fena olmaz hani..
hesabın var mı? giriş yap