• üzerinde türlü fantezilerin denendiği bilgisayardır.

    açılışında, ekranda "hoş geldiniz" yazdığında kişinin kendi kendine "hoş bulduk ekiekiekei" diye sevindirik olduğu, c:/windows'un içinden "neyse lan, az yer kaplıyor, bir şey değildir bu" diye sistem dosyaları silinen ve bilgisayarcıya format atması için gönderilen bilgisayarlardır bunlar. candırlar.
  • (bkz: 486 dx)
    (bkz: 4mb ram)
    (bkz: ms-dos)
    (bkz: windows 3.1)
  • (bkz: 286)
  • ilk bilgisayarım commodore 64'tü.
    aslında benim de değildi, kuzenimin bilgisayarıydı ki kuzenim üniversiteye geçince alet de benim elime geçmişti. tabi ben ne anlarım, "aa atari!" diyip yapışmıştım c64'e.
    teyp kasediyle çalışıyordu ve kodlarından -yanlış hatırlamıyorsam- play dışında hiç birini kullanmıyordum. onla da anca he-man falan oynardım.

    daha sonra gerçekten bilgisayar niyetiyle alınan, çılgın gibi lanse edilen boktan vestel asteo girmişti evimize. sistem dosyalarını mı silmedim, virüs mü sokmadım, ses kartını mı yakmadım. yıllar içinde aleti bozma varyasyonlarım da artmıştı. ancak en net hatırladığım olay şudur, anakartın pili bitmişti. yani bilgisayarda herhangi bir şekilde bios saati veya bios şifresi kalmamıştı.

    annemse ben biraz daha ders çalışayım diye bilgisayara şifre koyardı ama nafile...
    en çok güldüğüm kısım ise benim gerçekten hacker olduğuma inanmaya başlamasıydı şifrenin işe yaramadığını her gördüğünde.
  • bir gün sonra sabah 9 da bilgisayarı satan amcayı arayıp "önümde oyunlar var ama açamıyorum" a "iki kere tıkla" diye cevap aldırtan
  • (bkz: hal 9000)

    sonra pişman oldum ama..
  • (bkz: xt)
    (bkz: 8086)
    (bkz: dr-dos)
  • hâlâ kullandığımdır. bana da yazık.
  • düşük gelirli bir aile olduğumuz için commodore 64'lerı, amiga 500'leri aile dostumuz olan bülent abilerin evinde görüp deliler gibi özenirdim. o zaman hem bülent abide hem de oğlunda birer bilgisayar vardı.

    bir de babası fabrikatör olan bir yasemin vardı. her allahın günü onlara gidiip windows 95 işletim sistemli bilgisayarında power point açıp küçük resim * ekler dururdum slaytlara. başka yapacak bir şey yoktu çünkü. o zaman donatılardan mayın tarlası oynamayı keşfedememiştim.

    ama sonra hiç unutmam 12 şubat 1999 tarihinde eve geldiğimde salonda yıllardır istediğim şeyle karşılaştım. benim toplama bilgisayarım. annem günlere girip para biriktirerek almıştı. hani toplu para geçiyor ya eline. bir kaç tane de taksidi kalmıştı.

    benim harika bilgisayarım. kurulumu ramazan abi yapmıştı. bir tane jazz jackrabbit 2 oyunu almış, bir de winamp için tonlarca müzik yüklemişti.
    2 ay sonra biricik babacığım `:?!`sağ olsun, hacizle gitti bilgisayarım.

    kısa süren ama fırtınalı bir aşk vardı aramızda kimsenin anlamadığı. 2 ayda 4 kere format yediği halde bana hiç küsmedi. ilk aşklar unutulmazmış. unutmadım seni bilgisayar. eğer bunu okuyorsan bir yerlerde bana ulaş. ben o ergenlik çağındaki uzun saçlı kız.

    edit: düşük gelirli bir aile olmadığımız için yazmışım lan. saçmalamışım. doğrusu "olduğumuz için" olacaktı. töbe zinkar
  • (bkz: abaküs)
hesabın var mı? giriş yap