167 entry daha
  • yazamiyorum hakkinda. basbaya dilim tutuldu, ellerim gitmiyor.

    ilk tepkim tophane'de yapilacak, ama mutlaka orada, o sokakta yapilacak bangir bangir bir eylem istegi oldu, sonra caresizligime uzuldum resmen. birileri sirf cinsel yonelimleri nedeniyle olduruluyor, pek az yer buluyor haberi basinda (eger bulursa), pride yuruyu$unde $arki soyluyoruz. birileri interneti kesip bicip sansurluyor, "al bu kadarini oku" diye onumuze atiyor; yine yuruyoruz.

    birileri sadece ve sadece sergi acili$ina gitmi$ olan insanlara saldiriyor. eylem? yurumek? oturmak? soyunmak? olmek? oldurmek? yok etmek? parcalamak? aglamak?

    neresinden duzelteceksin bunu, neye kar$i duracaksin, nereye yuruyeceksin, hangi afi$i asacaksin, hangi gorseli cizeceksin sokaklara? hangi birine yeti$ecek bir avuc insan? evet, bir avuc insana kar$i bir ulke dolusu var, bir ki$iye kac ki$i du$ecek, cogunlugun baskisini genelgecer hak belleyen adamla nasil ba$a cikacaksin, "oteki"ni oldurenle nasil empati kuracaksin?

    en iyi ihtimalle kinanacak, gecip gidecek. nedenler tarti$iliyor halen, gentrification deniyor, extramucadele deniyor, alkol deniyor, ocak deniyor, esnaf deniyor; ne fark ediyor? sebebi bunlarin hangisi olursa biraz daha me$ru olacak ki bu saldiri? tahrik unsuru diye sayilan genclik hostellerine birileri "ayni odada yirmi ki$i kaliyor, camlara ciplak cikiyorlar, fuhu$ yapiyorlar" yaziyorlar da agzimizi bile acamiyoruz. cunku o zaman en ozgurlukcu adam bile hafiften "yani evet ama.." demeye ba$liyor.

    evet yok! ama yok!!!! hostellerde sevi$iyorlar diye sanat galerisine sopalarla, gazla saldirilan bir $ehirdeyiz, onun zeminine basiyoruz $u an. bu $ehir bu senenin kultur ba$kenti, zaten butun ulkenin en "medeni" alani, du$un bak gor ironiyi de zavalliligi da.

    bu ulkenin polisine gidip "$urdaki adam beni itip kakti, $ikayetciyim!!" dediginde "alkollu musun? boyle icip icip geliyosunuz" diye soze ba$liyor. hakkini arayabilecegin bir merci yok, haksizsin cunku icki icen/sevi$en/kisa etek giyebilen/e$cinsel bir insansan bu ulkede zaten en ba$indan bir takim haklarindan vazgecerek sokaga cikmak zo-run-da-sin, olebilirsin de, me$rudur cunku oyunu dogru oynamiyorsun.

    tiksintim, nefretim sonsuz. umutsuzlugum sonsuzdan da geni$, giderek de buyuyor.
    bari$cil, iyimser, anla$maya dayali bir ihtimal yok artik benim icin. hrant dink cinayeti'nde "yani tabii kotu bir olay ama.." diye ba$layan cumlelerin; ya$ama hakki, yolda yurume hakki, sanat yapma hakki elinden alinanlar icin "tabii kotu ama......" diye tanimlar yapmanin bu kadar dogal, bu kadar olagan geli$tigi bir ulkede "anla$ilmak" istiyor degilim ben.

    biktim sadece ya$ayabilmek icin surekli bir $eylere direnmek, laf anlatmak, anla$mak icin bu kadar caba gostermekten! bireyin once "bazi" haklari olur ki digerlerini de alabilmek icin yurur, surunur, bagirir. var olma hakki olmayan birey ne skime, ne icin direnecek? bir ulkenin vatanda$lari nasil olur da en temel haklari icin olesiye sava$ vermek zorunda birakilir? nereye kadar?

    vazgeciyorum lan. kendinden "gucsuz" gordugusanatciyi doven, kendinden "guclu", "parali" imf'ye yav$aklik yapan sizin de o gokdelenler, o rezidanslar gotunuze girsin, hic cikmasin. umurumda degilsiniz, "ama sosyo-ekonomik durum" filan zerre skimde degil. orta yol, anlayi$, demokrasi filan da skimde degil. ben yolda yururken can guvenligim tehlikedeyse ve bu aslinda mazur goruluyorsa sizinki de olmasin. geberin hepiniz. o kadar.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap