129 entry daha
  • 30 insanın öldüğü patlamayla ilgili araştırma yapan bilirkişi heyeti kazayla ilgili açıklama yapmış. ntvmsnbc haberi şöyle duyuruyor : 30 madenciyi sigara öldürmüş.

    insanın kanını donduracak cinsten bir laf bu. günlerce haftalarca gündemi meşgul eden, maden işçilerinin şartları ve işgüvenliği konusunda kamuoyu oluşturan olay bazılarınca* kader olarak nitelendirlip geçiştirilmeye çalışılmıştı hatırlarsanız. şimdi de 30 işçiyi sigara öldürmüş deniyor , alenen örtbas.

    anafikri her turlu guvenlık onlemlerı olmasına ragmen! sorumsuz bir işçi lanet bir sigara yakmış ve 30 ölüme yol açan patlamaya neden olmuş. araştırma heyetinde de tanıdık bir isim orhan kural varmış. sigarayla savaşmaktan arda kalan zamanlarında itü maden mühendisliği başkanlığı yapan orhan kural, hemen yepyeni bir gündem oluşturma çabası içinde. sigara içenlerin madenlerde çalıştırılmamasını istiyor. koskoca profesor elbet bıldıgı var.

    "işçiler her şeye rağmen ne kadar tehlikeli olduğunu bile bile bir yerlerine sigarayı sokup gizli bir şekilde madene giriyorlar. daha önce de birkaç kez sigara içerken yakalanmışlar." diye buyurmuşlar ayrıca.

    yıllardır maden ocaklarında patlamaların, ölen işçilerin , acılı aileleri haberlerini alıyoruz. hakikaten bütün bunların sorumlusu sigara mı ? yoksa bu da kaderin işi mi ? şu sigarayı ocaklardan uzak tutsak son teknoloji, işçi dostu işletmelerimizde kaza riski minimuma düşecek öyle mi ? yoksa bütün ocaklarda sorumluluk sahibi girişimcilerimiz işçilerin can güvenliği için herşeyi yapıyorlar değil mi ? vatandaş temelli beyin yerine saman taşıyor size göre.

    en acısı da haberde sonuç paragrafı milyon tl lik zarar başlığıyla verilmiş. çinlilerin zararı 1 milyon dolarmış, şunun trilyonluk zararı varmış, üretim durmuşmuş!!! ulan insan ölmüş insan umrunuzda değil dimi. 30 insanının canının bedeli kaç milyon dolar eder ona da cevap verebilseniz keşke.

    bu da haberin linki http://www.ntvmsnbc.com/id/25120844/
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap