• kömür üretiminin artış tablolarıyla akp'ye yarayacak olay.

    alıştık, yüzsüzlüğe.
    ha ben de ölümden medet uman olurum.

    bir fenerbahçe şampiyonluk sevincinde, yalnız ve güzel ülkem.
  • olaydan sonra 10 yaralı işçi göçükten çıkarılmış ve sağlık kuruluşlarına sevkedilmiş, bu işçilerin hayati tehlikesi bulunmamaktaymış ama halen göçük altında 32 içşi olduğu söyleniyor. çalışma ve sosyal güvenlik bakanı ömer dinçer olay yerine kurtarma çalışmlarını görmek ve incelemeler yapmak için gitmiş. umalım ki sayın bakanımız, türkiyede maden ve kömür ocaklarında sürekli meydana gelen faciaları ve hayatını kaybedenleri hatırlar, güvenlik önlemlerinin ve bu faaliyetleri düzenleyen kanunlarımızın iyi işlemediğini ya da yetersiz olduğunu görür de yeni ve insan sağlığına dönük düzenlemeler yapılmasına ön ayak olur ve yetkililer de, karın tokluğuna, canı pahasına çalışan insanlarımızın acılarını ve gözlerindeki ışığı farkedip, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını hatırlatır para kazanan tacirlere.
  • o komur cikmaliydi, cikacakti... hem de en ucuz maliyetle. ne onemi var ki bir kac isci daha olmus yaralanmis, onemli olan kucuk azinligin hep daha zengin hep daha mutlu olmasi.
  • güzide sözlüğümüzde fener-bursa geyiği, dedeler linki ya da sırnaşık sırnaşık gülen birilerinin olduğu animasyon loop kadar ilgi görmemiş olan kara haber.

    (bkz: hayattan ve her şeyden bir anda soğutan şeyler)
  • ilk aşamada kurtarılan 11 işçinin dumandan etkilendiği bildiriliyor. kalan 25 civarında işçiye ulaşılmaya çalışılıyor. inşallah sağ salim ulaşırlar hepsine.
  • elbette araştırılacak, soruşturulacak. müfettişler raporlarını yazacaklar. madendeki koşullardan, yetersizliklerden bahsedecekler. bir kaç gün televizyonda acılı aileler gösterilecek. bakan, "sorumlular cezalandırılacak" diyecek ve bir sonraki grizu patlamasına kadar her şey unutulacak.

    bize "bahşedilen" hayat işte tam olarak bu !..
  • çok talihsiz bir olay ama dışarıda aynı işi iş güvenliği olmadan yapabilecek binlerce insan varken, bu insanlar için bu kadar endişelenmek neden?

    biz onları zorla mı madene soktuk?

    işçi ölebileceğini bilmeli.

    hem maden sahibi çok saygıdeğer bir insandır.

    hükümet dikkatli olmalı, bu olaydan sonra çalışma barışını bozmak isteyenler çıkabilir.
  • buralarda insanlar sokaklarda.herkes haber bekliyor...tanımasak da ocakta çalışan yan mahalledeki bir gencin durumunu merak ediyoruz.feryat sesleri çok uzaklardan duyuluyor.içim parçalanıyor.bu kaçıncı can kim bilir...kötü haber almak isemiyoruz...bekliyoruz...
  • yaşam gibi ölümün de bu ülkede hiç adil olmadığını gösteren olay...
  • oturdugum yerden binlerce fenerbahce geyigi yaparken, hayatin bir yandan cok acimasizca aktigini gostermektedir.umarim maden iscisi arkadaslarimizin iyi haberlerini aliriz.
hesabın var mı? giriş yap