246 entry daha
  • psikoloji ya da bilinçaltı sularında bir tez yazılmaz bu filmden. güzel tespit. fakat zizek'in bu filmi beğenip beğenmemesiyle, sinema tarihinin en iyi filmlerinden olarak görebilme özgürlüğü arasında sağlam bağlantılar kurmak da lazım. çünkü filmin ne matrix gibi felsefe'yi, yani sinemanın dışındaki bir alanı kullanma amacı var; ne de rüyaları kullanarak bir altmetin sunuyor. film, iyi çalışılmış, eğlencelik bir film. maalesef böyle.

    avatar için müthiş şeyler söylemişti zizek: kendisinin yazısını okumadan evvel, yanda yörede ne kadar izleyen varsa, onların söylediğini... zizek'in mükemmel tespitleri vardır zaten, inception için de harekete geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

    bu filmi eleştirirken, bilinçaltı ve psikanaliz konusundaki kuramları ne kadar başarılı kullandığıyla ilgileniyorsan eğer, karakter yaratımındaki başarısızlık ya da yapısal açıdan düşülen klişe tuzakları falan aklına gelmiyorsa, o film gene de bi şeyleri başarmıştır aga. öyle sinema tarihini çoooook iyi anlayıp onunla bununla karşılaştırmak değil mesele.

    bi de son bi şey diyesiyim: matrix'le kıyaslayıp eleştiriyorsun ya, matrix'te görsel efektten başka pek bi şey görmemişsin gibi sanki. öyle geldi bana birden. [genel izleyiciye hitap bu]
1538 entry daha
hesabın var mı? giriş yap