1 entry daha
  • gerçekçi cumhurbaşkanı. akp hükümetinin 8 yılda yaptıkları elbette umut vermiyor ancak söz konusu eğitim olunca mevcut üniversitelerdeki öğretim görevlisi profilinin akp'den çok önce oluştuğu bizatihi mhp-chp kökenli olmaları gerçeği göz ardı edilirse eğer ben kötü niyet ararım. evet akp de kendi kadrosunu oluşturacak bilimsel eğitim gelecek demiyorum ancak mevcut üniversitelerin ne halde olduğundan 8 yıllık hükümeti suçlayan insan önce dönüp götüne bakmalı. 75 yıl bütün sosyalist hocaları tasfiye et, bütün kürt akademisyenlerin önünü tıka ondan sonra da eğitimin kalitesinden, başbakanın oğlunun nerede okumasına falan bok at.

    eğitim denilen mevzu 5 yılda, 10 yılda çözüme kavuşacak bir şey değil öncelikle. bunun için 25 yıl bilimsel bir eğitimden geçmiş öğrencilerin akademisyen, öğretmen, olmasıyla ilgili. bir de bu bilimsel akademisyenlerin eğitilmesi için geçecek olan bir 10 yıl söz konusu. yani neresinden baksan türkiye'de bilimsel, özgür ve eşit eğitim için en iyi tahminle 25 yıla ihtiyaç var. ki gerçekten eğitime önem veren demokratik hükümetler var olduğu sürece.

    bir de yurtdışında okumak denilince akla gelen ingiltere ve abd'de eğitimin kalitesi türkiye'den çok çok ileri seviyede. bunun da en büyük nedeni beşeri sermaye denilen olgunun sözü edilen ülkelerin ekonomisinde önemli bir yer edinmesinden kaynaklanıyor. ekonominin bilmem kaçta kaçını savaşa ayıran bir ülkeden nasıl bir eğitim sunması beklenir orası da ayrıca tartışılır.

    (bkz: eğri oturup doğru konuşmak)
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap