17 entry daha
  • "niye sözlüğe taşınıyor canımm??!?!1" gibi bir tepkiye yol açmış.

    sözlükte yaşanan bir itilaf sonrası, belki de sözlükten insanlar tarafından işlerliğe koyulmuş bir durum söz konusu da o yüzden. hayır adı üstünde "sözlükte hedef gösterilmek."

    durum böyle olmasa bile yaşananların paylaşılmamasını istemek nasıl bir zihniyettir bunu anlamıyorum. burada bir çok rezalet yaşandı, ırkçı bir yazarın sahte hesaplarla sözlükteki solcuları fişlemesinden (bkz: #15184898), sözde dindarların mesajla tacizine (bkz: ben çok ateist orospu siktim); hatta daha da farklı bir boyutta mesaj fasilitesiyle cinsel tacize kadar (penis resmi yollanması sözlükte cinsel taciz, ayrıca myriamonde'nin aldığı mesajlar *).

    bütün bu olayların ortak noktası, bunların gündeme gelmesi sayesinde insanların ifşa edilmesi sayesinde son bulmasıydı. insanlar yaşadıklarını anlattığında, aynı olayları yaşayanlar birbirlerinin farkına varıyor, ortak bir duruş /direniş oluşuyor. hatta ilerisi için bir bilinç bile oluşabiliyor bu olayın sonunda.

    şimdi çıkıp da "bunlar da neden paylaşılıyor canım," demek gerçekten mide bulandırıcı oluyor, burada insanların maduriyetleri söz konusuyken. gerçekten kötü niyetli olmayanlar var ise anlaşılması gereken şu ki, bu işlerin ifşa edilmesi gerçek zalimlerin ifşa edilmesi, ve madurların birleşmesi açısından azami önem taşıyor. eğer "biz duymak istemiyoruz, görmek istemiyoruz" diyorsanız bu iğrençliklere göz yumarak ortak olunmasını istiyorsunuz, baskıcı kurban zihniyetinden hoşnutsunuz demek oluyor. yapmayın etmeyin.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap