9 entry daha
  • böyle bi araştırma yok denmiş ama yahu daha bi iki ay önce avrupa'da en karışmış (ya da saf olmayan mı deniyordu neydi, hatırlayan koysun linkini) ırkın türkler olduğuna dair bi yazı yayınlanmamış mıydı.. aradım bulamadım, radikal'de yayınlanmıştı, sevabına koyun şuraya da tartışma rayına girsin.

    bi de şu anlaşılmıyor sanırım.. mesela ben ırka inanmam, inananı da küçümserim (hatta aşağı sayarım o derece) ama etrafım ırkçıyla doluysa o zaman bu tip haberleri gözüne sokarım ki kendisi ne kadar aşağı bi fikiri savunduğunu anlasın.

    tıpkı din eleştirisi gibi.. dine inanmıyoruz ama eleştiriyoruz. aha aynı şey. etraf dinciyle ve ırkçıyla dolu, o zaman bize düşen de bu fikirlerin patlak noktalarını göstermek. yani ırkla işimiz yok ama birisi çıkıp türk toplumunun ırksal olarak en karışık olduğunu söyleyince ırkçıya bunu göstermek boynumuzun borcu oluyor. biz inandığımızdan değil, karşımızdakinin inandığı şeyin temeli olmadığından bunu yapıyoruz. aha bak, anında başlık açılmış, söyleyen adam lanetlenmiş, böyle bi araştırma yok (böyle bi hadis yok vs) denmek zorunda hissedilmiş..

    dincinin ateistin din eleştirisini neden yaptığını bi türlü anlamadığı (ya da anlamak istemediği) gibi, ırkçı da ırka inanmayanların ırk eleştirilerini anlayamıyor.. sonra bunlar (dinci ve ırkçı) birbirinin aynı dediğimiz zaman inanmıyorlar.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap