4 entry daha
  • zaten eskiden beri var olan tartışmanın yeniden farklı bir boyutta tekrarlanışıdır bu.
    daha önce bu oran yüzde on-onbeş gibi rakamlarla ifade edilmişti. yüzde üç daha cesur biraz da uyduruk bi rakam gibi geliyor.
    aslında bugün bu tartışmayı tekrar yapmanın alemi yok.
    zamanında etnisite kutsandı, türkçülük ön plana çıktı. bu yapılırken islam türklüğün içinden çıkarılmaya çalışıldı. zaten meselenin özü budur. islam'ın öncesine gidip bela görülen islam'dan kurtulmak için formüller üretmek. ya da islam'ı türklük içinde çok küçük bir yere hasretmek.
    ama şimdi bakıyorsunuz türkçülük revaçta değil. türkiye'yi yöneten parti ılımlı islamcı. chp'de bi miliyetçilik var, ama nerde o etnisiteci anlayış?.
    mhp zaten en ilginci, türkçülüğü en fazla yapan parti ama islam'dan hiç de uzak değil.
    zaten etnik milliyetçilik yapmak biz de olabilecek en saçma şeydir. çünkü türk milleti ordan oraya gidip alabildiğine karışmıştır, miks olmuştur. bu bugünkü türkiye için de geçerlidir, osmanlı için de öncesi için de. örneğin selçuklular zamanında da farisilerle ciddi bir karışma oldu.
    dolayısıyla türk milletinin ayırıcı özelliğinin ırk olmadığı aşikardır, hiç yapılmasını istemediğim milliyetçilik yapılmak isteniyorsa bu kültür üzerinden gitmesi lazım. türk kültüründe baskın unsur da zaten islamdır.
    dolayısıyla bugünün türkleri için şaman orta asya türklüğü değil, müslüman anadolu türklüğü geçerlidir. halkın % 100 orta asyadan kopmuş gelmiş olsa bir şey değişmez.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap