85 entry daha
  • galtasarayımızın zorlanacağı maçtır.

    öncelikle nasıl bir oyun planıyla sahaya çıkacağını düşünmek lazım rijkaard üstadın. bence doğru olan hücuma dönük bir takımla sahaya çıkılması, ki zaten rijkaard da genel oyun anlayışı olarak buna meyilli bir hoca. zaten savunma yapmayı beceremiyoruz, zaten rakibin hücumcuları çok kaliteli; bu nedenle belki 2000'deki fatih terim mantığı ile "en iyi savunma hücumdur" felsefesiyle sahaya çıkmalıyız.

    * * *

    ideal 11 nasıl olmalı sorusuna verilecek cevap her mevki için çok kolay değil. kalede leo franco nun ya hayatının maçını oynayacağını ya da bizi rezil edeceğini düşünüyorum. ama rijkaard franco'yu kesip ufuk veya aykut'u oynatmayı göze alamaz bu nedenle kale kesinlikle franco'nun.

    defans kurgusu da az çok belli aslında, ama ben açıkçası 3 defans oynaması taraftarıyım galatasaray'ın servet-neill-emre üçlüsü ve önlerinde oynayacak olan mehmet topal-mustafa sarp defansif anlamda bizim için yeterli olacaktır.

    üçlü defansa dönmesi halinde orta sahada alternatifi artacak olan rijkaard göbekte elano "10 numara" olarak arda, sağda dos santos - solda caner ve forvette keita yer alabilir. eğer hoca bu taktikle yola çıkarsa iş mustafa ve mehmet'in defansif performanslarına ve franco'dan seken topları neill'in toplamasına kalır. dos santos defansif olarak çok iş yapamayacağından zaman zaman keita ile alan değiştirmesi ve ön liberolardan birinin kesinlikle dos santos'un yarattığı boşluklarda kademeye girmesi gerekir.

    hücum organizasyonlarında ise iş bence elano ve arda'ya düşüyor. elano'nun önce top alablimesi * ve ardından uzun paslarla oyunu kurması halinde çok rahat bir şekilde keita kötü madrid defansının da yardımlarıyla gole yaklaşacaktır.

    benim düşündüğüm 11:

    ----------------------- leo franco -------------------------------

    ---------- servet ------- neill ------- emre güngör ----------

    ---------- mustafa sarp ----- mehmet topal ----------------

    --------------------------- elano ---------------------------------

    dos santos --------------------------------------- caner erkin

    ------------------------ arda turan ------------------------------

    ----------------------- kader keita ------------------------------

    ama muhtemelen rijkaard riske girmeyerek defans kurgusunu uğur-emre güngör * -neill-balta olarak oluşturacak ve yine önlerinde mustafa-mehmet'i oynatacaktır. onların önünde de yine muhtemelen arda - elano - dos santos - keita dörtlüsü ile oynayacak ve hem çok iyi form tutan caner'i, hem bir kaç maçtır yedek bekleyen servet'i üzecektir (servet'i oynatması durumunda da zaten yine çok iyi formu olan emre güngör üzülecek). eğer kolay olan anlayışla sahaya çıkarsa galatasaray o zaman da kurgu şu şekilde olur :

    ---------------------------- leo franco -------------------------------------

    uğur --------------- neill ---------- emre güngör -------- hakan balta

    -------------- mustafa sarp -------- mehmet topal --------------------

    ------------------------------- elano ---------------------------------------

    dos santos ------------------------------------------------- arda turan

    ---------------------------- kader keita -----------------------------------

    takım ve sonuç ne olursa olsun, hayırlı olsundur.

    edit: ilk paragrafta ufuk yerine uğur yazmışım uyaran arkadaşlara teşekkürler..

    edit - 2: bu entryi zamanın ötesine gönderen arkadaşlara selam olsun
148 entry daha
hesabın var mı? giriş yap