9 entry daha
  • gear acquisition syndrome'un en kolay kendisini gösterdiği noktadır. çünkü pedal almak, gitar veya ampli almaya göre daha düşük maliyetlidir (ha gidip lovepedal vb. butik markalara para bayılırsanız götü kaybedersiniz). tabii bu kişilere hakaret etmeden önce bunu sınıflandırmak daha anlamlıdır:

    1-gitara yeni başlamış veya çaylaklık aşamasını yeni yeni atlatacak olanlar: bunların derdi ellerindeki ucuz gitar ve amplilerden bir john petrucci veya malmsteen tonu almaktır. halbuki bu, ellerindeki ekipmanlar ile neredeyse imkansızdır. bu nedenle pedala para harcayacaklarına, giriş seviyesindeki prosesörlere yönelip, hangi efektin ne işe yaradığını öğrenmeleri daha faideli olacaktır.

    2-orta düzey gitaristler: bunlar artık belli bir seviyenin üstüne çıkmış; en azından nothing else matters'ı dinlenebilecek kadar çalanlardır. bunların derdi ise yeni şeyler aramaktır. bunlara tavsiyem ise eğer efektlerin ne işe yaradıklarını biliyorlarsa çok pahalı pedallara yönelmemeleridir. onun yerine ampli ve gitar için para biriktirsinler daha iyi.

    3-ne istediğini bilenler: bunların derdi kafalarındaki tona ulaşmak veya zaten belli bir tonu yakalamışlarsa farklı şeyler denemektir. true bypass, diode clipping, noise level vb. gitar pedalı hakkındaki konularda araştırmaktan yeteri kadar sıyırmışlardır. bunlara karışılmaz, "abi ne alayım?" diye soru sorulur. * *

    eğer 1. kategoriden olup da hala ısrarla pedala para dökmeye hevesliyseniz, okkalı bir küfrü hak ettiniz demektir.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap