28 entry daha
  • herşeyden önce elektriksiz yaşamayı ya da en azından elektrik kesintilerini kabullenmek zorunda olan insanların düşüncesidir bu.

    bilindiği üzre elektrik enerjisi depolanmamaktadır yani sabah güneş enerjisiyle ürettiğiniz elektriği akşam kullanamazsınız. rüzgar desen, su desen rejimleri düzenli değildir. hem sen "akşam elektrik olmasa da olur, eskisi gibi sobada kestane yapar, masallar anlatırız birbirimize" diyebilirsin ama endüstri için enerji sürekli lazımdır.

    korkmayınız, nükleer enerji o kadar da kötü birşey değildir, mesela belçika'da fransa'da yaygınlıkla da kullanılmaktadır. atık yönetimi tabii ki sorunludur ama imkansız değildir. tesislerin yayacağı radyasyon o kadar da tehlikeli değildir, hatta sigara içen birinin böyle bir tesiste çalışandan çok daha fazla radyasyona maruz kaldığı söylenmektedir.

    ek olarak, bir ülke için enerji elde etmede kullanılan yakıtların çeşitliliği çok önemlidir. ne kadar çeşitli yakıtlardan ve ülkelerden faydalarınırsanız (kendi kaynaklarınız yoksa tabii) olası bir uluslararası problemde daha az sorun yaşarsanız. nükleer enerji bu açıdan da avantajlıdır.

    dünyanın gelecekteki enerji kaynakları arasında nükleer enerji önemli yer tutmaktadır (yapılan planları kastediyorum). tabii ki alternatif enerji en güzelidir ama yakın gelecekte (hatta bana sorarsanız uzak gelcekte de) alternatif enerjinin yeri maalesef çok fazla ol(a)mayacaktır.

    yani diyeceğim odur ki nükleer enerjiye karşı olmak şimdilik yersizdir. sonuç kaçınılmazdır. öptüm.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap