260 entry daha
  • kendisi bir şeyin farkında değil:

    bu ülke insanı terörden ve teröre verilen şehitlerden bıkmış durumda. siz bakmayın şehit cenazelerinde atılan sloganlara, yakılan ağıtlara, söylenen beylik laflara...

    tüm o halk, itiraf etmeye çekinse bile artık bu işin bir şekilde bitmesi gerektiğinin farkında. ama bu bitiş şeklinin "savaş" yoluyla olamayacağını da gayet iyi biliyor. o yüzden görmezden geliyor, o yüzden duymak istemiyor. herkes, kendisinin iddia ettiği; "12 ayda dağları temizleriz" öyküsünün gerçek dışı olduğunun farkında.

    ama o bir asker. çok az asker, bu tür sorunların çözümünün "askeri" olmadığını farkedebilir. çünkü bu yaşam şekliyle ve alınan eğitimle ilgili bir konu. kişi, kendine öğretilenlerin dışına çok zor çıkabilir. osman pamukoğlu işte bunu yapamıyor.

    ona göre çözüm, 100 bin asker alıp ava çıkmak kadar basit. peki "daha sonra" ne olur sorusuna verebileceği tek yanıt; "gerekirse bir 100 bin asker daha alır yine çıkarız" şeklinde olacaktır malesef.

    bu kişilere 50 yıl sonra türkiye nüfusunun yarısına yakını kürt kökenli vatandaşlarımızdan oluşacak desek, ona da uzaylıya bakar gibi bakarlar. çünkü 10 yıl sonrasını bile görmek istemezler. isteseler de yapamazlar...
1991 entry daha
hesabın var mı? giriş yap