8 entry daha
  • temel olarak senkronizasyonun ve müzik kulağının, aktif olarak davul çalar gibi, beyni bir kaç parçaya ayırarak kullanılmasıdır. diksiyon, kelime ve hece vurgusu seslendirmenin özünü teşkil etmektedir. türkiye trt mutfağından yetişmiş, işini çok iyi yapan seslendirme sanatçılarının olduğu ve bu açıdan verimli bir ülkedir.

    günümüzde seslendirme sanatçılarının bir çoğu, dizilerin artması ile seslendirmeyi bırakıp dizi sektörüne kaymaktadır.seslendirme sahne arkasında sanatla uğraşmak adına güzel bir meslek olsa da, maddi anlamda geri dönüşümü, uzun vadede elde edilen meslekler arasındadır.başka bir dili sihirli bir şehirde kullanarak aynı lezzeti yakalamaya çalışan bu sanatçıların çabaları, türkçemizi hem korumak hemde uzun vadede yaşanan dil erozyonunu önlemek adına gösterilen çabaların başında sayılabilir.

    seslendirme eğitimi alan insanların göz önünde bulundurduğu en büyük faktör dili doğru kullanmaksa, türkçenin varolması adına bu sanatçıların aramızdan çıkması, dilimizi zamana karşı korumak için alınmış digital platformun kilitleri arasında sayılabilir.

    bu sayede zamanımızda yaşanan dil erozyonu, bir sonraki nesillere daha az bozulma ile ulaşabilir.

    (bkz: ümit etmek)
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap