2417 entry daha
  • netflix türkiye ekibinde olsam, bu dizinin kurtlar vadisi operasyonu öncesinde yaşananlarını anlatan bir dizi için uğraşırdım.

    kıbrıs barış harekatı öncesinde başlayıp, kıbrıs ve türkiye'nin durumu ile başlayan, bu süre içinde devlete çalışırken, yavaş yavaş gücün ve paranın tarafını seçen mehmet karahanlı'nın adım adım büyümesi, konseyi kurması, konseyin yaptığı işler, kendi ifadesi ile yüce seçilmişlere katılması gibi bir sürü kurtlar konseyi hikayesi var.

    70'ler, 80 darbesi ve 80'ler, asala, pkk, 90'lar, faili meçhuller gibi bir sürü kaynak var.

    ali candan'ın kaçırılması ile başlayan, genç doğu eşrefoğlu, aslan akbey gibi bir sürü devlet görevlisi hikayesi ile devlet tarafı anlatılır. pala ve ekibinin devlet için çalışırken, nasıl yavaş yavaş kendi çıkarına kaydığı kısmı bile büyük hikayedir. iskender büyük gibi kurtlar vadisi pusu içerisindeki nadir dolu karakterler de hikayeye derinlik katar.

    öteki tarafta ağır ağır yükselen genç çakır, racon kesen duran emmi ve seyfo dayı, mahalleye ara ara uğrayan aslan amca, ali-elif aşkı, ali'nin aslan bey'in planına göre usul usul yetiştirilmesi...

    star wars evreninde bu kadar hikaye, kaynak yok anasını satayım. yapın şu işi işte.

    edit: netflix dememin sebebi aslında basit. tv kanallarında olmasın diye. tv'de olunca bölüm 123 dakika sürüyor ve resmen çile çekiliyor. dizi 45 dakika olsun, kan sahneleri sansür yemesin, sigara, puro, rakı içilsin, söylemek istediğini cesurca söylesin, eli ayağı düzgün bir iş olsun diye.
1689 entry daha
hesabın var mı? giriş yap