• merdiven altı ve seri oylayan teröristlerle barajı aşan kişinin beyanıdır.
  • oy şereftir.

    benim 1 oyum vardı, onu da hdp'ye vermedim.
    ama şunun gibi onlarca oyum olsa birini hdp'ye vermem.
    (bkz: ömer hilede hdp ye vuri wallah)

    o yüzden benden yana hakkın helal selocan.

    gerisini, şerefini öcalan'a emanet verenler düşünsün.
  • pkk yöneticisi mustafa karasu'dan sonra hdp yöneticisi selahattin'in sarfettiği cümle. kim oy verdiyse bunlara yazık lan.

    http://www.radikal.com.tr/…net_oy_falan_yok-1375753

    http://www.milliyet.com.tr/…tay/2071886/default.htm

    örgütten tırsmaya devam yani. beklentiniz çok yüksek gençler. bence siz bu pkk'yı tanımıyorsunuz.
  • valla ne güzel ya, ilk gün emanet oylara teşekkür et, şimdi de emanet oylarla barajı geçmedik de. kandil'i, altan tan'ı, şimdi de selosu. o zaman seçim öncesi niye buralarda ağlaştınız "bize oy verin yoksa tayyip hepimizi sikecek" diye.

    neyse, oy verenler düşünsün. onların içi rahatsa mesele yok.

    zorunlu edit: entry bu kadar favlanıp "emanet oylara teşekkür etti ama onun sayesinde barajı geçmediklerini söyledi" diye mesajlar almaya başlayınca ekleme gereği hissettim. o mesajlara verdiğim cevabı buraya da yazıyorum.

    yukarıda yazdığım gibi seçimden önce her gün çeşitli başlıklarda şu serzenişi okuyordum, "oy verin yoksa tayyip gelecek" diye.

    chp'ye daha önce oy verenlerin dışında önemli bir nüfusun ilk kez chp'ye verecekken barajı geçsin diye hdp'ye oy verdiğini düşünüyorum.

    ve bu açıklamanın ilk gün değil kandil'in açıklamasının ardından gelmesi de ayrıca manidar.

    "barajı sizin sayenizde geçmedik" demek doğruysa bile bana göre kılıçdaroğlu'na isteyerek ve severek oy verecekken sırf akp gitsin diye hdp'ye oy verenleri incitecek bir söylem. zira o insanların hdp'ye oy verirkenki motivasyonu barajın aşılmasıydı, daha fazla oy alınması değil. empati yaptığımda, eğer hdp'ye oy verseydim kendimi kötü hissederdim. entryi de bu sebeple yazdım.

    ama yine yazdığım gibi bu konuda esas konuşması gereken kitle oy verenler. onlar memnunsalar problem yok.
  • kandil-imaralı-parti arasında sıkışmış kalmış bir selahattin görüyorum bu cümlede.

    -kandil her zaman ki gibi sert ve net bir tavır verilmesini, tevazunun güçsüzlük göstereceğini belirtmiş.
    -imralı, alınan oyların gerçekliğini ve kaygan bir zeminde durduğunu, sağ duyulu yaklaşılıp olası erken seçimde zarar görmemesini, her tarafı memnun etmesini talep etmiş.
    -parti tabanı, başarının kendilerinin olduğunu, halkın onları istediğini ve seçim bildirgesinin başarısının belirtilmesini istemiş.

    ahh selo vah selo. işin zor gardaşşş.
  • "tamam ulan kimse size emanet oy vermedi, herkes hdp'ye bayılarak oy verdi" diye cevaplanması gereken açıklama. bunlar da başladılar şımarıklığa 2 günde.
  • bir hdp seçmeni olarak daha fazla dayanamayacağım; şu "chp %0,9 oy kaybetti, demek ki emanet oy en fazla bu kadar" hesabını yapan mallara gerçekten akıl sır erdiremiyorum. birader nasıl bir yetersiz beyin var sizde havsalam almıyor. bir de bilal'e anlatır gibi anlattığınızı düşünüyorsunuz ya, zaten bilal'siniz haberiniz yok.

    ben de bir olasılık atıyorum o zaman ortaya; akp ve mhp'den chp'ye %1, chp'den de hdp'ye %1,9 oy kaydı. noldu amk şimdi?

    ek: bir de şu okumayan, okusa da anlamayan çomarlar var; onlar da ayrı bir tür. herif selahattin demirtaş'ın dün söyledikleriyle bugün söylediklerinin çeliştiğini iddia ediyor. birader idrak yollarınızda iltihaplanma mı var?

    size iki aşamalı bir sır vereyim mi?

    1. hdp'ye oy verenler gayet memnun ve insanlarda pişmanlık hissi yaratmak için düştüğünüz durum içler acısı.
    2. eş başkan da dahil olmak üzere herkes chp seçmeninin iyi niyetinin farkında ve buna layık olmaya çalışıyor.

    siktirin gidin şimdi.
  • seçim sonuçlarının net bir şekilde teyit ettiği, doğru bir ifade. ayrıca adamın konuşmasının %95'i diyarbakır'da çevirilen iğrenç oyunlara tepkiden ve devleti bu konuda göreve çağırmaktan oluşurken, %1'lik bölümünü alıp, bir algı operasyonu yapmak için buraya taşımak artniyetten başka bir şey değil.

    ve dahi aynı adam aynı konuşmada "bize emaneten oy verdiğini düşünen bir kişi bile varsa biz ona saygı duyacağımızı belirttik. her oy kıymetlidir," derken bunu yapmak için sıfatlar var ama yazmayalım şimdi.
  • cemaat ve biraz chpliler sayesinde barajı aşanların verdiği komik beyanat.
  • "ama hdp tümüyle emanet oylarla buradadır, şeklinde bir yaklaşım doğru olmaz" demiş. sıfırdan gelmedik zaten bir tabanımız vardı, onun üstünde emanet oylar tabi ki var ve bizim için bunlar da çok değerli zaten diyor geri zekalı arkadaşım. ne desek de hdp'ye oy verenleri pişman etsek diye yırtınıyosunuz da, geçmiş olsun o işi geçeceksiniz. herkes verdiği oyun arkasında.

    gelen mesajlar üzerine edit: hiç mesaj gelmedi ya lan.

    bu arada ben hdp'ye de vermedim. niye bu kadar atarlanıyom belli değil.
hesabın var mı? giriş yap