• 2009 avrupa basketbol şampiyonasında d grubunda yer alan türkiye'nin gruptaki ilk maçı.
  • tsi 22.15'ten itibaren ntv'den canlı yayımlanacaktır.
  • sanilanin aksine, turkiye'nin favori oldugu mactir.

    jasikevicius ve siskausias olmadan gelen litvanya takiminin ne kadar guclu oldugu tartisilir. son uc hazirlik macinda, eksik kadrolu rusya (kirilenko yok) ve ispanya (pau gasol yok, jose calderon yok) karsisinda galip gelip, sirbistan'a yenilmisler. agustos ayinin sonuna dogru, yunanistan'a iki kez yenilmisler. oyun kuruculari olmadan isleri cok zor.

    turkiye'nin, tanjevic'ten gecmiste yaptigi hatalari yuzunden nefret eden onemli sayida insanin iddialarinin aksine, gayet kaliteli basketbol oynadigini soylemek de yanlis degil. hucum daha hareketli. savunma, istedigi zaman karsi tarafi tamamen surklase edebiliyor; bunun ornekleri, hazirlik maclarinda sik sik goruldu.

    turkiye, litvanya'ya yenilebilir; bu gayet mumkun. ozellikle, disaridan sut tehditi olan uzun oyuncular karsisinda, oguz savas, fatih solak gibi agir oyuncular cok problem yasatiyor. litvanya, iyi sut ceken uzun diyari oldugundan kelli, turkiye'yi yeneceklerse, bu uzunlarinin yuksek yuzdeli sutlari sayesinde yenecekler. aksi takdirde, litvanya turkiye'ye orta sertlikte bir yem olacaktir.
  • bugün ntvspor'da yayınlanan avrupa şampiyonası 2009 -yamulmuyorsam ismi böyleydi programın- programında sevgili menajer abimiz doğan hakyemez'in söylediğine göre litvanya avrupa şampiyonası öncesi katıldığı son turnuvada ispanya'yı 20 ya da 22 sayı farklı mağlup etmiş.. bu da demek ouyor ki takımımızın işi gerçekten çok zor..

    -kişisel gözlem- milli takımımız * ne zaman böyle büyük turnuvalar öncesinde oynadığı efes cup'ta harikalar yarattıysa turnuvada da bir o kadar kötü oynamıştı.. en son efes cup'taki kötü performansın belki turnuva süresince bize yardım edebileceğini düşünmek istiyorum.. nasıl ki 2006'da japonya'da litvanya'yı iki maçta da yenmeyi başardıysak bu sene de yapabiliriz ve turnuvaya güzel bir başlangıç yapmış oluruz..

    düzeltme için; fuatturkrap ve phosphate' e teşekkürler.. *
  • ortada olan maç. ntv'deki programı ve yazılanları takip ettiğimizde neredeyse litvanya takımının guardsız oynayacağı yanlışına kapılabilirsiniz. kaukenas gibi bir euro basketbol devini nasıl unutuyorlar anlayamıyorum. şu anda belki de rakocevic ile birlikte en delici oyuncusu avrupa basketbolunun. bunun yanında kalnietis gibi patlama arayan bir büyük yetenek ve jasaitis gibi takım savunması yapmayan takımlara ceza üzerine ceza kesecek oyuncuları var. müthiş uzun rotasyonlarını başbelası lavrinovic biladerleri falan saymadım bile. iyi bir günümüzde yeneriz. kötü bir günümüzde 20 olur canlarım. ender arslan'î bu maçta 20 sayı geriye düşmezsek oyuna ble sokmam. kerem tunçeri ile oynarım. (bu sözü ettiğime inanmıyorum allah affetsin)
    edit:kaukenas da yokmuş. rosebud26 ve scugnizzi'ye teşekkür ederim
  • kerem'in* yokluğunda, kaya'yı* ve ermal'ı* gözlerimizin daha çok arayacağı maç olacaktır.
  • 6 bin litvanyalı taraftarın izleyeceği bildirildi, öğrenildi ya da iddia ediliyor. hayır salon 7 bin kişilik olmasa bütün ülke gelecek!
  • litvanya'nın oyun kurucu bölgesinde sıkıntılı olduğunu duyunca, "e bizde de ender var, nasıl olsa dengelenir." diyerek ani bir çıkış yaptım. kendim de garipsedim gerçi, biz konuşuyoruz da ne oluyor? tanjevic gidip, hakan köseoğlu'nu mu çağırıyor takıma? neyse, bunlar başka başlığın* konusu. maç için bir tahmin yapmak gerekirse, yüzde altmış litvanya, yüzde kırk ise bizim çocuklar. hakemlerin performansına göre de yüzdelerde oynamalar olabilir.
  • açıkçası litvanya'nın bizden güçlü olduğunu düşünmüyorum. yenilirsek; kötü organizasyonumuz, konsantrasyon eksikliğimiz ve bu yüzden 35-36 dakikalara yayılamayan savunma sertliğimiz buna neden olabilir. serbest atışlarda isabetsizlik de beklenebilir bu doğrultuda. kuvvetli bir takımla bu turnuvaya gelmiyoruz ama aynı şey litvanya için de geçerli. bu maçı almak şart, çünkü kazanamazsak çeyrek final çook zor olur bence. bölge bölge takımları durumunu analiz edelim:

    pota altı: litvanye lehine. vidaları briaz bile gevşek bırakırsak javtokas, lavrinoviç bros burda bizi denize döker. üstelik dışarı çıkıp üçlük falan da sokuyor lavrinoviçler. ama bu sorun ersan faktörüyle dengelenebilir. yani ersan oralara çok rahat çıkar. üstelik hücumda match-up problemi yaratmasa da, vurup geçebilirse faul aldırabilir ya da savunmanın dengesini bozup kolay atışa sebep olabilir. elbette tanjeviç'in buna dair set çizmesi lazım ya, pek umutlu değilim o açıdan. ersan'ın oyun okumasına ve yaratıcılığına bağlı işte. savunmada ise size problemi yaşayacaktır ama barcelona deneyimi kalıplı pf'ler karşısında durma anlamında da ona çok şey kattı. oğuz savaş'ın sırtı dönük oyununun litvanya uzunları karşısında pek sökmeyeceğini düşünüyorum ama umarım yanılırım. semih erden bu maçta bi patlama yapar mı diyorum ama yıllardır öyle düşünüyorum. o allahlık olmuş zaten. o yüzden ömer aşık'ın bu maçta çok iyi oynaması şart.

    guard bölgesi: türkiye lehine. tabi değerlendirebilirsek. her ne kadar eskisi gibi olmasa da ekol jasikevicius ve psikopat sishkauskas belertirdi burada bizi. ikisi de yok, hadi geçtim kaukenas bile yok. maçta oynayacak guardlarından bi tek kalnietis'i iyi tanıyorum. onun dışında burada kerem'in sazı ele alması lazım bence. yarı sahada baskı düşünülebilir. engin'in en azından ortalama bi performans göstermesi lazım ki, ender çok süre alıp da insanlara fazla saç baş yoldurtmasın. her turnuvada türkiye genelinde biraz daha dökülüyor o saçlar. yalnız daha kısıtlı oynaması halinde drivelarıyla, ara ara soktuğu ama yanlış şut tercihleriyle takıma katkı yapacaktır.

    sg-sf: az farkla türkiye. onların şut sokan jasaitis'leri, gününde olursa iyi iş çıkarabilecek kleiza'ları var ama bizde de hidayet var. ersan muhtemelen pf oynamadığı anlarda ve hidayet dinlendiği zamanlarda üç numara yedeği olacaktır. barış hersek üç numara yedeği için umarım verilen bu şansları değerlendirir. eğer barış iyi oynarsa dört numarada ersan da rahatlar. sadece pf olarak oynar ve çok fazla yıpranmaz. bunun dışında litvanya dış oyuncuları çok bilinen isimler değiller. sg olarak macjiauskas ve sishkauskas'ın olmayışı türkiye'nin avantajı. ayrıca ömer onan, skorer bir profil çizerse; sinan güler savunma ve hücum kombinasyonunda takıma özellikle rakip guard baskısında çok önemli artılar katacaktır.
hesabın var mı? giriş yap