9 entry daha
  • açıkçası litvanya'nın bizden güçlü olduğunu düşünmüyorum. yenilirsek; kötü organizasyonumuz, konsantrasyon eksikliğimiz ve bu yüzden 35-36 dakikalara yayılamayan savunma sertliğimiz buna neden olabilir. serbest atışlarda isabetsizlik de beklenebilir bu doğrultuda. kuvvetli bir takımla bu turnuvaya gelmiyoruz ama aynı şey litvanya için de geçerli. bu maçı almak şart, çünkü kazanamazsak çeyrek final çook zor olur bence. bölge bölge takımları durumunu analiz edelim:

    pota altı: litvanye lehine. vidaları briaz bile gevşek bırakırsak javtokas, lavrinoviç bros burda bizi denize döker. üstelik dışarı çıkıp üçlük falan da sokuyor lavrinoviçler. ama bu sorun ersan faktörüyle dengelenebilir. yani ersan oralara çok rahat çıkar. üstelik hücumda match-up problemi yaratmasa da, vurup geçebilirse faul aldırabilir ya da savunmanın dengesini bozup kolay atışa sebep olabilir. elbette tanjeviç'in buna dair set çizmesi lazım ya, pek umutlu değilim o açıdan. ersan'ın oyun okumasına ve yaratıcılığına bağlı işte. savunmada ise size problemi yaşayacaktır ama barcelona deneyimi kalıplı pf'ler karşısında durma anlamında da ona çok şey kattı. oğuz savaş'ın sırtı dönük oyununun litvanya uzunları karşısında pek sökmeyeceğini düşünüyorum ama umarım yanılırım. semih erden bu maçta bi patlama yapar mı diyorum ama yıllardır öyle düşünüyorum. o allahlık olmuş zaten. o yüzden ömer aşık'ın bu maçta çok iyi oynaması şart.

    guard bölgesi: türkiye lehine. tabi değerlendirebilirsek. her ne kadar eskisi gibi olmasa da ekol jasikevicius ve psikopat sishkauskas belertirdi burada bizi. ikisi de yok, hadi geçtim kaukenas bile yok. maçta oynayacak guardlarından bi tek kalnietis'i iyi tanıyorum. onun dışında burada kerem'in sazı ele alması lazım bence. yarı sahada baskı düşünülebilir. engin'in en azından ortalama bi performans göstermesi lazım ki, ender çok süre alıp da insanlara fazla saç baş yoldurtmasın. her turnuvada türkiye genelinde biraz daha dökülüyor o saçlar. yalnız daha kısıtlı oynaması halinde drivelarıyla, ara ara soktuğu ama yanlış şut tercihleriyle takıma katkı yapacaktır.

    sg-sf: az farkla türkiye. onların şut sokan jasaitis'leri, gününde olursa iyi iş çıkarabilecek kleiza'ları var ama bizde de hidayet var. ersan muhtemelen pf oynamadığı anlarda ve hidayet dinlendiği zamanlarda üç numara yedeği olacaktır. barış hersek üç numara yedeği için umarım verilen bu şansları değerlendirir. eğer barış iyi oynarsa dört numarada ersan da rahatlar. sadece pf olarak oynar ve çok fazla yıpranmaz. bunun dışında litvanya dış oyuncuları çok bilinen isimler değiller. sg olarak macjiauskas ve sishkauskas'ın olmayışı türkiye'nin avantajı. ayrıca ömer onan, skorer bir profil çizerse; sinan güler savunma ve hücum kombinasyonunda takıma özellikle rakip guard baskısında çok önemli artılar katacaktır.
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap