• kişinin yüzüne bakıp ruhunu okuma eylemi. resimden, videodan veyahut karşınızda taze taze duran yüzden suretten olabilir. bunu bazı şamanların yaptığı bilinmektedir. (bkz: yüzünden okumak)
  • annemin basarabildigi bir eylem...
  • fizyonomi olarak adlandirilan yüz cizgilerinin genel durumunun anlamlandirilmasi. meshur erzurumlu ibrahim hakki efendinin marifetnamesinde de bu anlamlandirmanin bir cok püf noktasi gecer. ayrica da hz. ali (r.a)" insan, okunmasi gereken en büyük kitaptir" der. ama öyle yüzüne gözüne bakarak okunabilir mi ?
    nasil ki bir kitabin cildine bakarak kitabin icerigi hakkinda ne kadar bilgi sahibi olabiliyosak insanin yüzüne bakarak da okadar bilgi sahibi olabiliriz. belki yüz hatlari bazi kücük seyleri seyleri belli edebilir bu da kitabin ismiyle icerigi arasindaki paralellikten kaynaklanir belkide. * *

    hani cildin üzerindeki yazi da (kitabin ismi) anlayabildigimiz bir dilden olmali ki bi kelam edelim hakkinda.

    uzun mesele vesselam.
  • "mimiklere yansımıyorsa eğer, ruhun zerresini bile göremeyiz. büyük bir insan topluluğundaki yüzler insanlık ruhunun çin harfleriyle yazılmış bir çeşit tarihi olarak adlandırılabilir. mıknatıs demir tozuna nasıl biçim veriyorsa, ruh da yüzü öyle biçimlendirir; yüzün kısımlarının farklılığı ise onlara bu farklılığı veren şeyin farklılığını belirler. yüzler gözlemlendikçe, o sözüm ona hiçbir şeyin ne olduğu daha iyi anlaşılacaktır."
    georg christoph lichtenberg
  • cok usabetli olunacagi mümkün olmayan durumdur bence.
    bircok seri katilin eli yüzü temiz tipler olmasi bir örnektir.
    ancak "adam sarrafi" lafina inanirim.
    15 dk sohbet edip adami tak çözenler oluyor. onlara hayranım.
  • her yüz bir hikaye anlatır, dinlemesini bilene..

    bi ara taktığım konuydu bu, en mail olduğum bir hobiydi.
    resimlere bakardım, eski resimlere. çünkü eski resimlerde bulunan yüzler, günümüz resimlerindeki yüzler gibi maskeli, mimikler tiyatrovari ve mutluymuş gibi olmazdı. sade, yalın, düz ve olduğu gibiydi eski resim yüzleri. belki de o zamanlar insanlar mutluluğunu hırsla başkalarının gözüne sokma paranoyasına tutulmamışlardı daha.

    elime ne zaman solgun ve hüzünlü bir eski zaman resmi geçse saatlerce bıkmadan usanmadan oradaki yüzleri seyreder; resimdekilerin o an hangi duyguları taşıdıkları, nasıl bir geçmiş yaşadıkları, iyimser mi kötümser mi oldukları, gibi ifadeleri yüzlerindeki kaynaşan harflerden okumaya çalışırdım.
    bu, sosyal medyada çokca gezinen; yok alnı darsa şöyle bir kişidir, yok yüzü uzunsa şöyle gibi kalıplaştırılmış ifadeler gibi değildi. kendim de hayalperest olmama rağmen erzurumlu ibrahim hakkı'nın marifetname kitabında yaptığı meşhur, anatomik yapıya göre kişilik hakkındaki çıkarımlar da çok hayalperestçe gelirdi bana. fizyonomiyle de alakası yoktu bu durumun.
    benimki kendi çapında iddiası olmayan, insanların yüzünde hiç farkedemediği ve değiştiremeyeceği ruhundan yansıyan gölgeler olduğunun keşfiydi sadece.. her gördüğüm sureti uzun uzun inceleyip ruhunun derinliklerine inmeye çalışma keyfiydi ayrıca.
  • insanların yüzlerini okuduktan sonra; profesyonel bir şekilde onları manipüle edecek kadar sabrınız yoksa, hiç bir işe yaramayacaktır. düşündüğünü düşündüğünüz şeyleri, direkt olarak yüzlerine söylediğinizde; karşılaştığınız tepki %99 ihtimalle olumsuz olacak, *dostluğunuz zarar görecektir.

    ilk görüşte sevmediğiniz bir insan ile ilgili izlenimlerinizi, ortak arkadaşınızla paylaşırsanız yine olumsuz tepki görürsünüz. çok sabırlı bi insan değilseniz, yeni birisiyle tanıştığınızda pek fazla yüzüne bakmayın. anı yaşayın, hahaha hihihi, hadi eyvallah.
  • (bkz: mien shiang)
  • yüz okumak, kesinlikle bir yetenek. karakterin yüze yansıması olayına çok inanırım. burada, insan yüzündeki matematiksel oranlardan ziyade, yansıttığı ve hissettirdiği enerji önemli. melek yüzlü şeytan ya da baby face seri katiller de var, konuyu güzellik, yakışıklılık ekseninde düşünmemek gerekli. yüz okumak genellikle kadınlarda daha gelişmiş bir yetenek, bunun birçok nedeni var elbette.

    (bkz: fizyonomi)
    (bkz: mien shiang)
    (bkz: ilmi sima)
    (bkz: kıyafetname)
    (bkz: lie to me)
  • "çin evrenbilimi prensipleri çerçevesinde yapılan yüz okuma çalışmaları, geleneksel çin tıbbının bir dalı olarak kişilerin iş dünyası, sağlık durumları, ve davranışsal eğilimlerinin bir çıktısının alınması yöntemi" insan okur yazarı dr murat kaplan'ın yüz okuma sanatı kitabından alıntı, çok ilginç değerli bir kitap okumanızı tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap