• the walking dead oyununun 4. ve son sezonunun resmi adı. 2018'de gelecekmiş.
  • traileri gelmiş. trailerde aj ve clementine tek görünüyor. ayrıca geçen muhabbetlere göre bu sezon clementine'yı da harcayacaklar.

    trailer
  • ön siparişe açılmış oyun. tüm episodelar an itibariyle steam'de 28 tl. 14 ağustos'ta oynanabilir olacak.
  • en önemli atılımlarından ve sevenlerini heyecanlandıran noktalarından birisi yeniden clementine ile oynayacak olmamız. yanlış olmasın, the new frontier'de yeni karakterler ile karşılaşmak ve javier'in hayatına yön vermek gayet güzel idi. javier ile oynayıp clementine'ı bir katalizör olarak görmekten çok hoşlanmıştım. ancak bu oyunda clementine'ın yeniden odak noktası haline gelmesi ve başka karakterlerin katalizörlüklerine tepkiler verecek olması açıkçası beni heyecanlandırmaya yetiyor. clementine ile anlatılacak son hikaye konumunda bulunduğu için de güzel bir son hazırlamalarını bekliyorum; herkes bekliyor. beklentiler yüksek.

    yıllar önce yapmış olmaları gereken önceden tasarlanmamış çarpışma durumlarını henüz oyuna dahil etmişler. oyun motoru buna el vermiyor değildi ki eski motorla da çok dinamik sahneler yarattıklarına şahit olduk ki the walking dead the new frontier'i yeni, parlak motorlarıyla yapmışlardı. geç kalınmış ancak görünüşe bakılırsa fena işlenmemiş bu özellik. - geç kalınması şu nedenle önemli: eğer the new frontier'de benzeri bir dövüş mekaniği işlemiş olsalardı, bu oyunda önceki deneyimlerinden kazandıklarını cilalıyor olacaklardı. bu da misal clementine bir gezgin mümin kardeşimizi yere serip kafasına bıçağı geçirirken çok göze batmayan bir animasyona sahip olmasını sağlayacaktı. elbette daha zamanları var, sorunların üstesinden gelebilirler.

    bunlar dışında clementine, görüldüğü ve aşağıdaki röportajda da anlatıldığı üzere, lee'nin bir zamanlar olduğu yerde buluyor kendisini. bu bariz önemli nokta dışında hikayenin çerçevesini bilemiyorum, açıkçası oynamadan da öğrenmekten yana değilim. kısacası bekliyoruz, efendim. 14 ağustos'ta çıkıyor ilk bölüm. oynayarak deneyimleyeceğiz.

    https://www.youtube.com/watch?v=hqjsmjtewvw

    not: the wolf among us ikinci sezon, gel artık! - diyorum ancak 2019'a ötelediler. sağlık olsun.
  • 15 dakikalık uzun bir oynanış videosu yayınlanmıştır. video da hop oturup hop kalkıyorsunuz özellikle son sahnelerde. 14 ağustosda çıkıyormuş bakalım.
  • az önce toplam 25 dakika ancak süren demosunu oynadım. muazzam. uzun zamandır bir oyunu oynarken bu kadar heyecanlanmamıştım. - ayrıca yaptığım seçimlerin geleceği, gelecekteki bir karakteri etkileyecek olması durumunu da özlemişim. aj'e küfretmemeyi aşılıyorum, sanki kendim azizmişim gibi.

    fragmanlardan anladığım kadarıyla biraz daha "yeni jenerasyon" hikayesi gibi duruyor senaryo. bekleyip oynayıp göreceğiz.
  • gene insanı içine çeken harika bir senaryo yapmışlar. episode 1 insanı yeni ortam ve karakterlere ısındırıyor

    çıkış tarihleri:
    birinci bölüm "done running" -- çıktı
    ikinci bölüm "suffer the children" -- 25 eylül
    üçüncü bölüm "broken toys" -- 6 kasım
    dördüncü bölüm "take us back" -- 18 aralık
  • yaklaşık 3 saat süren ilk episode'u birkaç gün önce çıkan oyun.

    achievement sistemini değiştirmişler, eskiden bütün achievementler oyunun belli noktalarına geldiğinizde kendiliğinden açılırdı ve oyunu bitirdiğinizde %100 tamamlamaya ulaşılırdı. şimdi işin içine toplanabilir objeler ve kararlara göre açılan achievementler girmiş, iyi olmuş bence.

    motoru da değiştirmişler, arka plan görüntüleri fazlaca gri ve siyaha bürünmüş. beğenenler de var hoşlanmayanlar da, ben beğenenler tarafındayım.

    ayrıca değişen motor sayesinde yönetilen karakter daha mobil bir hale gelmiş, sabit kameradan ziyade tps görünümlü bir oyuna dönüşmüş bu da iyi değişimlerden.

    --- spoiler ---

    sevmediğim tek şey dünya tatlısı aj'in sinir bozucu bir velete dönüşmesi ve oyunun başından beri her fırsatta örnek davranışları kendisine öğretmeye çalışmama rağmen episode 1'in sonundaki psikopatvari hareketini engelleyemiyor olmamız.

    --- spoiler ---

    henüz kararlarımızın etkilerini göremedik, umarım diğer episodeler'da görürüz daha çok.

    bir önceki oyundan daha iyi olacağı aşikar ama ilk oyunu geçemeyecektir yüksek ihtimalle.
  • .no spoilers

    not: bu başlık #tv kanalı ile etiketlenmiş ancak bu doğru değil, bu isimde bir televizyon dizisi veya filmi yok, bu isim sadece bir video oyununa ait.

    ilk bölümünü henüz oynayıp bitirebildiğim, bugünü kurtarırken dünü de düşünün temalı oyun. verilen kararların, en azından aj karşısında yaptıklarımızın sonuçlarını aj'in karakteri ve kendi seçimlerinde gözlemliyoruz ve zannediyorum oyunun bütün etki-tepki örgülerini bu prensip çerçevesinde kurgulamışlar. hiç de fena olmamış. henüz uzun uzadıya oyuna dair gözlemler sunmak pek mümkün değil, özellikle hikayesi hakkında. ancak oyun dizgelerindeki değişimin sadece motor ile sınırlı kalmadığını iddia etmek mümkün ki zaten the walking dead a new frontier ile aynı motor, standart telltale motoru, sadece biraz daha güncellenmiş bir hali. ancak, demosunda da gözlemlediğim ve oyunun son halinde de varlığını sürdüren, yakın zamanda güncelleme ile düzeltmedilerse hala can sıkıcılığına devam eden bir ufak problemi var. bilgisayarda oynuyorum, shift'in kendisi bir modifier olarak çalışıyor karakter hızına ve bu modifier camera sensitivity'i de etkiliyor. third person shooter türü olmadığı için bu durum büyük bir problem değil, ancak şu haliyle oyun hızlı hareket etmek isteyen bir mouse kullanıcısını cezalandırıyor. bu nedenle bir controller ile oynanması daha akıllıca olabilir ki anlaşılacağı üzere oyunun optimizasyonu bu yönde gerçekleşmiş durumda.

    bunun dışında hikayecilik gayet güzel, yine beklenmedik şeyler gerçekleşiyor, collectible dizgesi; değişen bir oda ile birlikte oyuncunun oyun ile etkileşimi artırılmış, ölüler ile kavga sahneleri monotonluktan çıkmış ve oyuncuya daha geniş ve rahat bir alan sağlanmış, ölülerin nasıl durdurulacağı konusu bir takım seçimlerle birlikte oyuncuya bırakılmış ancak temel "öldürme" işlemi fazlasıyla monoton birer kavga durumuna dönüşmeye aday. çünkü etkisiz hale getirmek ve son vuruşu atmak ile doğrudan son vuruşu atmaya girişmek arasında gidip geliyorsunuz ve bu sırada bir başka ölü sıraya giriyor yine aynı olayı tekrar etmeniz için. bu hoş bir yaklaşım değil. bunun çaresini de başka öldürme yolları ile sağlamışlar, ne kadar tekrar ederler bu durumu bilemiyorum, ilk bölümde sadece bir sahnede gerçekleşmişti alternatifleri. bunun dışında clementine yine mükemmel bir seslendirme ürünü; diliyorum ilerleyen bölümlerde daha ilginç kılacak etkenler açığa çıkacaktır. datamining yapan bazı arkadaşlarımızdan bir takım spoiler'lar edindim yakın zamanda, oynayanların tahmin edebileceği bazı yaklaşımlarda bulunacaklarına kesin gözüyle bakabiliriz.

    en başında dediğim gibi henüz çok erken uzun uzadıya bir inceleme. diğer bölümleri merakla bekliyoruz.
  • ikinci bölümden bir sahne yayınlanmış:

    https://www.youtube.com/watch?v=l2w44de7bag
hesabın var mı? giriş yap