8 entry daha
  • .no spoilers

    not: bu başlık #tv kanalı ile etiketlenmiş ancak bu doğru değil, bu isimde bir televizyon dizisi veya filmi yok, bu isim sadece bir video oyununa ait.

    ilk bölümünü henüz oynayıp bitirebildiğim, bugünü kurtarırken dünü de düşünün temalı oyun. verilen kararların, en azından aj karşısında yaptıklarımızın sonuçlarını aj'in karakteri ve kendi seçimlerinde gözlemliyoruz ve zannediyorum oyunun bütün etki-tepki örgülerini bu prensip çerçevesinde kurgulamışlar. hiç de fena olmamış. henüz uzun uzadıya oyuna dair gözlemler sunmak pek mümkün değil, özellikle hikayesi hakkında. ancak oyun dizgelerindeki değişimin sadece motor ile sınırlı kalmadığını iddia etmek mümkün ki zaten the walking dead a new frontier ile aynı motor, standart telltale motoru, sadece biraz daha güncellenmiş bir hali. ancak, demosunda da gözlemlediğim ve oyunun son halinde de varlığını sürdüren, yakın zamanda güncelleme ile düzeltmedilerse hala can sıkıcılığına devam eden bir ufak problemi var. bilgisayarda oynuyorum, shift'in kendisi bir modifier olarak çalışıyor karakter hızına ve bu modifier camera sensitivity'i de etkiliyor. third person shooter türü olmadığı için bu durum büyük bir problem değil, ancak şu haliyle oyun hızlı hareket etmek isteyen bir mouse kullanıcısını cezalandırıyor. bu nedenle bir controller ile oynanması daha akıllıca olabilir ki anlaşılacağı üzere oyunun optimizasyonu bu yönde gerçekleşmiş durumda.

    bunun dışında hikayecilik gayet güzel, yine beklenmedik şeyler gerçekleşiyor, collectible dizgesi; değişen bir oda ile birlikte oyuncunun oyun ile etkileşimi artırılmış, ölüler ile kavga sahneleri monotonluktan çıkmış ve oyuncuya daha geniş ve rahat bir alan sağlanmış, ölülerin nasıl durdurulacağı konusu bir takım seçimlerle birlikte oyuncuya bırakılmış ancak temel "öldürme" işlemi fazlasıyla monoton birer kavga durumuna dönüşmeye aday. çünkü etkisiz hale getirmek ve son vuruşu atmak ile doğrudan son vuruşu atmaya girişmek arasında gidip geliyorsunuz ve bu sırada bir başka ölü sıraya giriyor yine aynı olayı tekrar etmeniz için. bu hoş bir yaklaşım değil. bunun çaresini de başka öldürme yolları ile sağlamışlar, ne kadar tekrar ederler bu durumu bilemiyorum, ilk bölümde sadece bir sahnede gerçekleşmişti alternatifleri. bunun dışında clementine yine mükemmel bir seslendirme ürünü; diliyorum ilerleyen bölümlerde daha ilginç kılacak etkenler açığa çıkacaktır. datamining yapan bazı arkadaşlarımızdan bir takım spoiler'lar edindim yakın zamanda, oynayanların tahmin edebileceği bazı yaklaşımlarda bulunacaklarına kesin gözüyle bakabiliriz.

    en başında dediğim gibi henüz çok erken uzun uzadıya bir inceleme. diğer bölümleri merakla bekliyoruz.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap