• kullanılan mimari ve mühendislik teknikleri açısından mısır piramitlerinin de ilerisinde olduğu söylenen, fakat buna rağmen mısır'dakiler kadar ilgi görmemiş bolivya'daki tapınak ve kalıntıları.

    bolivya'nın turizm bakanlığında iş yok anlaşılan.
  • antik uzaylı teorisyenlerinin eski zamanlarda dünya dışı ziyarete ve getirdikleri teknolojiye kanıt olarak sundukları kalıntılardır. gerçekten bu mekanı görünce hayrete düşmemek mümkün değildir. çünkü 800 tonu bulabilen granit taşlar, milimetrik olarak şekillendirilmiş ve derinlikleri aynı olan delikler açılmıştır. bilinmelidir ki bu tarz şekillendirme ve delik açma işlemleri ancak granitten daha sert bir malzeme ile yapabilir. doğada ise granitten daha sert olarak sadece elmas bulunmaktadır ! yani söz konusu granit bloğu şekillendirenler elmas uçlu aşındırıcı kullanmışlardır. ayrıca söz konusu kalıntıları yeniden yapmak ve şekillendirmek bugün için bile mümkün görünmemektedir. mısır piramitlerinden bile büyük bir gizemdir kendisi ancak fazla medyatik değildir
  • insanlık tarihi açısından en heyecan uyandıran yerleşim yeridir. piramitlerden, maya tapınaklarından daha gizemli bir işçilikle yapılmasının yanında atalarımızın başka türlerden yardım almış olabileceğinin en iddialı örneğidir.
  • m.ö. 1500'lerde yapılan antik puma punku şehrinde bulunan tonlarca ağırlığında ki bu kayalar sizce nasıl kaldırıldı ve adeta birer lego gibi nasıl birbirlerinin üzerine konulmuş?

    bu kayaların arasına kağıt bile girmiyor öyle yapılmışlar, ayrıca bazı kayalar adeta lazerle delinmiş gibi kusursuzca yapılmışlar.

    bu tür yapılar bence bizlere şunu gösteriyor, eskiden gelişmiş uygarlıklar varmış ama ne olmuşsa dünyaya bir sıfırlama yapılmış ve uygarlık yeniden başlamış.

    dünyada nasıl yapıldığı net olarak bilinmeyen o kadar çok yapıtlar var ki, örneğin piramitler, puma punku, göbeklitepe, yonaguni su altı yapıları, vb...

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel
  • “çok eski atalarımız statik elektriği, elektriksel akımı, aküleri, yüksek akım üzerinde marangozluğu biliyorlardı.
    onlar 1753 derece de eriyen platini ve ancak 19. yüzyılda keşfedilen alüminyumu kullanmışlardır.”
    puma punku hakkında araştırmalar yapmış olan nasa uzay yolculuğu teknisyenlerinden maurice chatelain “uzaydan gelen” adlı kitabı.

    bolivya puma pumku’daki bu büyük incelikle işlenmiş taşlar, teknolojik alanda ilerlemiş bir topluluğa işaret ediyor.
    granit ve yer yüzünün iç kısmında bulunan kristalize diyorit kullanılmıştır.
    "bu platformlardan biri 800 tondur."

    uzun, ince oyuklar ve özenle yapılmış matkap delikleri inanılmaz örnekler sunmaktadır.
    diğer taşlar, metal menteşelerle birbirine tutturulmuşluğun izlerini taşımaktadır.
    çok sert bir taş olan andesit örneği.
    bu taşlar bilinmeyen bir topluluk tarafından kusursuzca işlenmiştir.

    bazılarına göre belki de bu topluluk “lazer” kullandı.
    pek çok blok taşın birleşme noktasında bulunan bu izler, metal mengene izini andırmaktadır.
    uzun bir süre, t şeklindeki bu izlerin sıcak kalıpların taş blokların üzerine konularak yapıldığı düşünülmüştür.
    ancak daha sonra elektron mikroskobuyla yapılan incelemeler, erimiş metal izlerini ortaya çıkarmıştır.

    spektrografik incelemeler ise bu izlerin,
    % 2.05 arsenik, % 95.15 bakır, % 0.26 demir, % 0.84 silikon ve % 1.70 nikel alaşımından oluşan bir malzemenin izleri olduğunu göstermiştir.

    tüm bunlar ve daha fazlası geçmiş toplumların inşaatlarında kullandığı gelişmiş araç gereçler and dağları'nın yukarısında puma punku'nun gizemli antik kalıntılarında yatıyor.

    12.000 fit yükseklikte bir çöl platosuna yayılmış, burada dağılmış bulunan megalitik taşlar, gezegendeki en büyük taşlar arasındadır.

    "puma punku 17.000 yıllıktır.
    arkeolog arthur posnansky".

    https://www.history.com/…pzjd9cur7imdgpbyfpexy0k-oq

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel
  • işinin ehli çok çok üst düzey bir taş ustası, burada bulunan yapıların cnc tezgahında bile yapılamama ihtimalinden bashediyordu bir yerlerde. böyle bir yer puma punku.
  • 1873–1946 yılları arası yaşamış arthur posnansky, radyokarbon tarihleme yöntemi ortada yokken neye dayanarak 17.000 yıl iddiasında bulunduğu merak ettiren puma.
  • hakkında "granit değil ulan kumtaşı aptallar sizi" diyenlerin olduğu gizem. çok ilginç gerçekten. kumtaşı ya da bilmemne taşı olunca sanırım 7.5 metrelik 100lerce ton taşların ilkel bolivyali maraba insanlar tarafından fabrikadan çıkar gibi düzgünce yapılabileceğine ve taşınabileceğine inanmak mümkün oluyor. wikipedia'da lama derisinden halatlarla 10km den yokuş yukarı getirilen malzemelerden bahsediliyor. bunu inandırıcı bulacağıma dünya dışı bir köken ihtimalini olası bulmayı tercih ediyorum.
  • şu an sahip olduğumuz teknolojiyle bile benzerini yapamayacağımız söylenen yer.

    http://www.youtube.com/watch?v=t965kq4diwe
    http://www.youtube.com/watch?v=nprzjvx56m0
hesabın var mı? giriş yap